Izložba Coraxovih radova u Dorćol Platzu

Obožavaoci karikaturne umetnosti u prilici su da uživaju u radovima čuvenog Coraxa, svakog dana do 14. juna u Dorćoj Platzu u Beogradu.

Radovi su prezentovani u okviru izložbe pod nazivom „Paralelna stvarnost”  koja obuhvata 20 karikatura koje je umetnik uradio za Media Centar Beograd. Izložbu organizuju Medija centar Beograd, uz podršku Ozon Art Space i Marsh Creative Production.

Paralelna stvarnost je, između ostalog, izraz svega onoga što je u proteklom periodu ostavilo utisak na sve nas, a tiče se domaćih i globalnih problema, pandemije, ali i političkih okolnosti.

Karijera Predraga Koraksića  traje već 70 godina , a ovu specifičnu formu ovaj umetnik smatra punim pogotkom kada ispliva na videlo u pravom momentu. Sa više od 40 samostalnih izložbi , u zemlji ali i inostranstvu, pod krovom Danas-a i saradnjom sa portalom Radio Slobodna Evropa, a sada i Medija Centrom Beograd, od 1950. godine za njega kočnica ne postoji.

Hoćemo li se poistovetiti,  pronaći sličnosti u razmišljanju ili se samo nasmejati?
Odgovor , ali i sveobuhvatniji utisak doći će nakon završetka izložbe, zato stay tuned i skoknite na piće i uvidite novu sliku o tekućim dešavanjima kroz radove ovog umetnika.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još