IMPRESUM

ZOOMER.RS – Priča nove generacije je omladinski internet portal, nastao u okviru E8 zajednice sa ciljem da utiče na širenje medijske pismenosti i kulture, među mladima i svima koji se tako osećaju. Redakciju čine mladi ljudi, zainteresovani za društvo, aktivizam, ljudska prava, ravnopravnost, kulturu, pop kulturu, zdrave stilove života i sve aktuelne pojave i teme, koje utiču na živote mladih.

ZOOMER je nastao kao odgovor na deficit kvalitetnih medijskih sadržaja namenjenih mladima, ali i kao prostor u kome mladi imaju priliku da plasiraju sopstvene sadržaje, uče i razvijaju se u oblasti novinarstva i svim onim oblastima koje ih zanimaju pišući, crtajući, snimajući ili smišljajući različite medijske formate koje ZOOMER objavljuje na dnevnom nivou. 

Novinari i novinarke ZOOMERa su smart influenseri i influenserke. Internet je način na koji komuniciraju sa svojom publikom, što čine neposredno, lično, razbarušeno, ne bežeći od generacijskog žargona, jezika internetskih mimova i skraćenica. Ipak, sadržaj koji nude nikada nije banalan, neutemeljen ili neproveren.

Sadržaje kreiramo u svim oblicima intermedije, sa posebnim fokusom na transmedia storytelling. Zato se naš portal čita, gleda i sluša, dok istovremeno ostavlja mnogo prostora za interakciju sa publikom. Publiku ZOOMERa posmatramo kao svoju proširenu redakciju, pa se trudimo da je na svaki način ohrabrujemo da se uključi u naš rad i da zajedno s nama utiče na stvaranje sadržaja.

Ponosni smo što smo uspeli da za kratko vreme kreiramo bogat sadržaj koji pospešuje medijsku i političku pismenost mladih, dekonstruiše toksične i diskriminatorne društvene narative, povećava vidljivost ranjivih društvenih grupa i senzibilisanost društva za njihove priče, potrebe i svakodnevne životne izazove.

Vojkan Arsić, direktor i glavni i odgovorni urednik
vojkan@e8.org.rs

Milena Bogavac, kreativna direktorka
minja@e8.org.rs

Nemanja Marinović, izvršni urednik
nemanja@e8.org.rs, 0604088865

Luka Palić, videograf
luka@e8.org.rs, 0604088864

Ivana Crnja, finansijska menadžerka
ivana@e8.org.rs


Redakcija:

Nikolina Bonić
Jovana Aničić
Dejana Dexi Stošić
Irina Radosavljević
Kristina Anđelković
Matija Tošović
Marina Milosavljević
Jelena Jaćimović
Jelisaveta Vujinović
Marija Velikić
Sofija Dimitrijević
Saška Yanx
Vladan Macura
Milica Đorđević
Zorana Vidojković


OSNIVAČ:

Centar E8
Dobračina 59b, 11000 Beograd
0604088868
centar@e8.org.rs
www.e8.org.rs

Matični broj: 17540670
PIB: 103298625

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Donosimo vam kampanju Nine Rajak, prve naše dizajnerke u saradnji sa brendom OFF-WHITE

Dizajnerka Nina Rajak prošlog meseca predstavljala je Srbiju u Kataru na najvećoj modnoj reviji ikada koju je organizovala čuvena Carine Roitfeld.

I Hrvati etno za Evroviziju imaju: Harmonija disonance među favoritima Dore 2023

Nakon što su otkrivene numere koje će se takmičiti na ovogodišnjem izboru hrvatskog predstavnika na Pesmi Evrovizije – Dora 2023, već hvaljena pesma „Nevera (Lei, lei)“ ansambla Harmonija...

Da li je moguće zvati se Džejms Bond?

Ostvarenje „Neki drugi lik“ reditelja Metjua Bauera zatvoriće u nedelju, 5. februara u 20 časova u mts Dvorani peto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog...

Građani Kule i Crvenke u borbi protiv smeća

Građani Kule kivni su na svoje sugrađane zbog nesavesnog odlaganja smeća zbog čega, kako kažu, Kula „liči na deponiju". Kako bi rešili...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još