LEKSIKON s4:e15 / Dajana JEVRIĆ

„DAĆETE MI JEDNU KARTU DO…’’ 

Ne postoji bolji način da započnemo priču jedne zaljubljenice u putovanja. Leksikon obično počinjemo detinjstvom, a upravo događaji iz detinjstva su je negde doveli i do pasije koju i daje neguje.

„Za detinjstvo me ne vezuju previše upočatljive uspomene, jer sam ga provela kao i sva deca u druženju na ekskurzijama i zadirkivanju mlađeg brata, jer si ipak ja bila starija sestra. Uglavnom sam ga provodila na teniskom terenu, ali i modelingu, jer sam bila deo UMS-ove škole za talente. Oduvek sam volela kameru, što se da primetiti i po mojim slikama na Instagramu, ali volim da podelim upečatljive momente’’ – a upravo to deljenje uspomena svakoga ko je prati upućuje na zanimljive destinacije. A njih je bilo jako puno.

„Najviše sam proputovala Evropu, a neke zemlje čak po više puta. Ipak, nisam mogla ostati imuna na veličinu svega što pruža Dubai, koji je raskošan. Setila sam se sada, da sam kada sam u brizi da neću stići na let, čula od taksiste, kako će dogodine oni imati leteće taksije, što me je ostavilo u čudu. Dok su neke zemlje tako moderne na drugi stranu, oduševile su me skorije desinacije koje sam posetila, baš zbog jednostavnosti življenja ljudi, u ne tako dobrim uslovima, kao što je na Šri Lanki i Tajlandu. Oni su prosto srećni sa tim što imaju„, opisuje i dodaje da je njeno srce, ipak, na Ibici.

„Moje srce ipak ostalo je na Ibici, jer mi se dopada ta opušenost uz muziku. Uzbuđuju me žurke i pripremanje autfita, toliko da sam na jednu od njh otišla samo na 24 sata. To je definitivno mesto gde se osećam popuno svojom„, opisuje uz ushićenje lokaciju koju će, verujem, sigurno opet posetiti.

Kao najveću razliku između našeg naroda i drugih zemalja, primećuje u dodeljivanju komplimenata na kontu lepote, pogotovo u situacijama devojka-devojci, što po njenom mišljenju u Beogradu nećete toliko imati prilike da doživite.

Sledeći na tapetu su Njujork, za dvadesetak dana, potom Mauricijus, ali i Etiopija, za koju još uvek nije našla saputnika, ali od te destinacije ne odustaje zbog prevelike želje za spoznajom kulture i načina života žena ovih plemena.

Ideja o budućnosti, približava je porodičnom životu, sa jednim detetom sigurno, jer misli da bi sa više, morala da suzbije avantiristički duh, barem u teoriji. Nismo sigurni da postoji previše slučajeva u kojima se rano match-ujete sa srodnom dušom, ali Dajana nam je dala primer da ovakve priče nisu samo deo bajki ili romantičnih filmova. 

„Iako verujem, da će mnogi reći da sam rano stupila u ozbiljnu vezu, već sa 17 godina, to se jednostavno desilo. Zajedno smo već devet godina, a ono što nas je spojilo jeste definitinvno isti cilj o načinu života. Zajedno smo proputovali više od trideset zemalja i ne nameravamo da stanemo’’, dodaje.

Ista interesovanja, želje i pogledi važni su za vezu, važni za budućnost. U njenom slučaju, recept je prilično jednostavan:

Karte u ruci i pogled iz visine sa neba je ono što stavlja moje srce na mesto. Ipak na kraju, vidim sebe u Beogradu, u kom živim već neko vreme. Njemu se uvek vraćam, kao i mačku Lujiju i haskiju„, dodaje za kraj.

LEKSIKON bi se Dajani svakako priključio na putu za Etiopiju, jer stranica za nove priče čekaju da budu ispisane i ispričane. Pa, što da ne, i baš u Etiopiji.

Do tada… jesi li spreman/na za još jedan petak?

Fotografije: Ana Adžić

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još