Šta znate o automobilizmu u Srbiji?

Ja do pre pet minuta nisam znala baš ništa. A onda sam završila na instagramu prijatelja, glumca i direktora Bašta Festa, Jovana Jelisavčića (autora svih fotki i videa u ovom tekstu). Nakon što sam mu dobrano coktala po storijima i krenula da mu objašnjavam kako je to što radi nebezbedno, shvatila sam da je u pitanju sport o kome ne znam ništa.

On me je vrlo brzo uputio na rallymagazin.rs gde sam se podrobnije informisala. Čoveče kakav sport! Da se razumemo, trka formula me nikada nije zanimala, od toga mi se najčešće samo zavrti u glavi. Međutim, kada sam videla ove automobile koji izgledaju kao nabudženi „obični“ automobili pomalo je i mene uhvatio neizdrž. Poželela sam da znam o čemu se tu radi.

Autor fotografije: Jovan Jelisavčić

Naime, kako navodi Rally magazin – u subotu, 3. oktobra na glavnom trgu u Vrnjačkoj Banji startao je 53. Srbija reli. Najstarije automobilističko takmičenje u Srbiji je pored domaćih, okupilo posade iz Bugarske, Turske i Rumunije koji će u naredna dva dana voditi veliku bitku na obroncima Goča. Na zvaničnoj startnoj listi nakon verifikacije se našlo 35 takmičara, s tim da smo na „treninzima“ pre relija ostali bez jedne rumunske posade. Dan Girtofan i Tudor Marza su na nezvaničnim probama prevrnuli svoj automobil na krov i tako okončali svoj nastup pre zvaničnog starta relija.

Za više informacija ispratite ovaj portal, a mi sa vama delimo neke od najuzbudljivijih Jovanovih snimaka sa trke. Kako vam se čini? Putevi su klizavi, meni ni saobraćaj u Beogradu nije bezbedan pa me ovo jurcanje u krivinama poprilično fascinira.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još