Hej, Zoomer-u, pogledaj dokumentarac „Moćnik bez trona“

Ova godina je svima teška, i verovatno misliš kako ti ne treba još jedna „teška tema“ u životu. Ali ova tema tiče se tvoje budućnosti. Na kraju, ako je Marija Lukić mogla da pređe crvenu liniju i stane u odbranu ljudskog dostojanstva, onda i ti možeš da klikneš plej.

Iako je Marija najznačajnija osoba u ovom dokumentarcu, on nije samo o njoj. Međutim, da ona nije istrajala u svojoj borbi, mi ne bismo imali priliku da nam u ovom videu profesori i stručnjaci na primeru objasne kako izgledaju poluge moći, kako funckioniše ucena, i koja je uloga zakona i tužilaštva u svemu tome.

Potrebno je da pogledaš dokumentarac da bi sutradan znao ili znala da uočiš kako se vrše pritisci i ucene i zašto je strašno važno da znaš da ni u jednom segmentu života pa makar on bio i studentski parlament, celokupna moć ne sme da se centralizuje u jednoj osobi. U jednom moćniku ponekad moćnici.

Na kraju, ovaj video nam čak daje i nešto nade. Ali da ne bi sve samo na nadi i ostalo, važno je da ističemo najhrabrije u ovom društvu, ukazujemo na problem siromaštva kao najveći problem u ovoj zemlji i jasno stavljamo do znanja da ucene i siledžije u ovom društvu nisu poželjne.

Ukoliko ti nisam do kraja jasna, znaš šta ti je činiti, video je odmah ispod.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još