Jedna od najvećih priča u istoriji košarke

U rodnom gradu Nikola Jokić, na početku svoje NBA karijere dobio je mural sa svojim likom, na zidu osnovne škole koju je ovaj mladi momak pohađao. Mural je delo umetnika Andreja Josifivskog, a danas sem Somboraca, na njega će obraćati pažnju cela nacija.

Ovaj dvadestešestogodišnji momak postao je najkorisniji igrač NBA lige u sezoni 2020/2021, što mu donosi ugovor vredan 241 milion dolara. Denverov igrač biće narednih 5 godina, ukoliko potpiše ugovor o produžetku saradnje idućeg leta. Za Nikolu bi ovo predstavljalo najveći uspeh u istoriji košarke. 

Iz redova Nagetsa, pored pljuska zahvala i čestitki sa svih strana, od Denvera stigao je grafički prikaz sa tekstom košarkaša iz male Srbije koji glasi:

„Priča kao ni jedna druga. Nikolino putovanje od 41. pika na draftu do MVP-ja je jedna od najvećih priča kojoj smo bili svedoci u istoriji”.

Podsetimo, Jokić je za Denver Nagetse zaigrao 2014. godine, a od tada niže samo uspehe i postiže visok skor.

Šta je sledeći korak u karijeri ovog mladog momka, ne znamo, ali sasvim smo sigurni da nas neće lišiti zadovoljstva da punim srcem izgovaramo njegovo ime, koje već sada ima mesto za priče budućim generacijama koje se interesuju za ovaj sport.

Cover photo: https://www.instagram.com/vatovec/

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još