Ubistvo novinarke Aljazeere još nerasvetljeno

Medijska kuća Aljazeera objavila je juče da je njihova novinarka ubijena tokom izveštavanja a još jedan novinar ranjen.

Novinari su tu kako bi preneli šta se dešava na ratištu. Oni moraju da nose zaštitu ali i novinarsku legitimaciju koja ih štiti u ratnim uslovima. Pravila u ratu njih čuvaju kako ne bi postali žrtve rata dok izveštavaju.

Kako prenosi Aljazeera, napad se dogodio tokom sukoba između izraelske i palestinske vojske. Na terenu u tom trenutku su bila prisutna četiri novinara. Traži se istraga o tome šta se tačno dogodilo, zbog toga sto postoji snimak koji je prenet na sajtu koji svedoči o okolnostima pre incidenta.

U ovom trenutku nije poznato šta se tačno dogodilo. Aljazeera je navela da je novinarka ubijena od strane Izraela, ali postoje i navodi da je ubijena od palestinske strane.

Na osnovu informacija koje smo prikupili, izgleda da su naoružani Palestinci koji neselektivno otvorili vatru, odgovorni za nesrećnu smrt novinarke“, izjavio je premijer Izraela Naftali Benet, dok je izraelski ministar odbrane Beni Ganc obećao detaljnu istragu o ubistvu novinarke i naveo da su „odlučni da sprovedu sveobuhvatnu istragu ovog procesa“. Prema poslednjim informacijama, izraelska vojska je saopštila da dosadašnjom istragom ubistva novinarke Al Džazire Širin Abu Aklehnije bilo moguće utvrditi da li je stradala od izraelske ili palestinske vatre“.

Reporteri bez granica podsetili su da je od početka godine ubijeno dvadeset i pet novinara, dok je preko četiri stotine u zatvoru zbog svog izveštavanja. Samo tokom prošle nedelje ubijena su četiri novinara u Meksiku.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Jachim Zoomira nedelju 073

Nekrofilija u medijima postoji i zbog vas.

Gol protiv stigme: Milica Pavlović i fudbalerke sa Daunovim sindromom

U sportskoj dvorani kampusa Univerziteta u Banjaluci odigrana je utakmica „fudbalom protiv stigme" u kojoj su fudbalsko umeće pokazale devojke sa Daunovim...

Šta te čeka na Pravoslavnem bogoslovskem fakultetu, vol. I

Bliži ti se kraj srednje čkole, a ne znaš šta bi d'upišeš? Dosadno ti u životu i 'oćeš na fakultet? Dozvoli da...

Aktivistkinja u Kanu ogolila pitanje silovanja u ratu

Žena u toplesu istrčala je na crveni tepih na Filmskom festivalu u Kanu kako bi porukom ispisanom na telu protestovala protiv silovanja...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još