Leksikon s2:ep19 / Aleksandar Jeremić

Poželeti da saznaš životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva.

Koje su moje mane? 🤔😅

Prvi utisci su često presudni, ostavljaju osećaj prijanja ili neprijanja, nakon čega sledi pitanje: „Želim li da nastavim kontakt sa ovom osobom?

Do sada, leksikonovi sagovornici su delovali kao osobe koje mogu još mnogo da ispričaju, tako da nedoumica oko postavljenog pitanja nemam. 

Današnji gost, Aleksandar na prvu zrači pozitivnom energijom i hype vibracijama.

Šta nam je ovaj momak rekao o sebi i koji su planovi za budućnost?

Pre svega malo o detinjstvu i školovanju…

„Živim sa mamom, babom i dedom. Rođeni sam Beograđanin. Roditelji su mi razvedeni. Od moje šeste godine sa ocem nemam više kontakta. U početku sam se viđao sa njim, nakon čega je to postalo sve ređe. Priznajem da mi je oduvek falila ta muška figura. Čak sam je u nedostatku, uzimao ugledajući se na glumce, sportiste i slično. Recimo na Mela Gibsona i Dragana Nikolića. Imitirao sam ih“, otvara priču i dodaje da porodicu ima i sa tatine strane, ali nisu u kontaktu.

Jedinac sam, barem iz ovog braka mojih roditelja, a znam da tata sada ima još dvoje dece, sina i ćerku, ali nismo u kontaktu. Smatram da nema ni potrebe” – otvara klupko sa pomalo tuge u očima, te se nadovezuje: „Trenutno sam apsolvent na Mašinskom fakultetu. Studije malo prolongiram, iz sebi poznatih razloga, ali iako nisam još uvek završio fakultet smatram sebe pametnom osobom. Na faksu imam neku grupu ljudi sa kojima se družim intenzivno. U životu do sada sam imao četiri najbolja prijatelja. Dvojicu više ne smatram dobrim, od prvog me je život razdvojio, a sadašnjeg smatram itekako pravim jer je u dosta situacija to i dokazao” – objašnjava.

Aleksandar je trenutno zaposlen kao konobar u noćnom klubu. Priznaje da ne vidi puno pozitivnih stvari u tom poslu, sem novčane naknade, pogotovu što je zamenio noć za dan. Iako ga obavlja samo dva puta nedeljno, nespavanje se odrazilo i na druge dane.

Dok popunjava leksikon, pogled mu često odlazi u daljinu, a svoje odgovore temeljno objašnjava. 

Želje i ciljevi ga ipak vode na drugu stranu. Gde?

Pohađao sam muzičku školu. Svirao sam violinu. Muzika mi je strast. Želim da se bavim DJ-ingom. Tačnije već to radim pomalo. Imao sam dva profesionalna nastupa. Dopada mi se svaki posao koji ukljućuje umni rad. To me „loži”. Planiram da se ozbiljnije posvetim mikseti i lagano uplovim u te vode” – otkriva deo planova, uz konstantaciju da sebe ne vidi u Srbiji.

U momentu uzima moju ruku i stavlja je na svoj potiljak. Zbunjujem se u trenutku, ali ubrzo dobijam objašnjenje o fizionomiji Slovenskog naroda koju zna da poseduje stopostotno. 

Pored profesije koju je odabrao da studira, samo jednu vidi kao zanimljivu za bavljenje – genetski inžinjering. Nisam sigurna šta ona tačno predstavlja, ali Aleksandar je bio rad da mi je pojasni.
„Recimo da želiš da napraviš savršenog potomka, sebe i svog partnera, uradićeš to spajanjem DNK-a. Biraš delove tela, koje želiš da ima dete, i sastaviš u jedno. Ovo možeš raditi i sa životinjama

Zvuči malo jezivo, ali svašta je do sada naša vrsta pokušavala. 

Polako mi ističe vreme za razgovor, tako da fokus ostaje na pitanju o onome što Aleksandra opušta.

„Pored pravljenja muzike, definitivno je to poezija. Napisao sam desetak pesama, a jednu planiram da prodamMislim da će biti hit.” – pomalo tajnovito predočava i ovo.
Ne smem da kažem ko će je pevati, ali u široku zvučnost ne sumnjam.


Bližimo se 30-oj priči.
Do sledeće nedelje, Leksikon zatvara još jednu stranicu, a sledeća čeka možda baš tebe!

ovo je bolji ugao… selfieee

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Aleksandar Nastevski: Muškarci su ili nesvesni privilegija, ili se trude da ih očuvaju

On je mladi novinar koji je nedavno nagrađen za tekst - o menstrualnom siromaštvu. Em muškarac, em „ženska tema" i to još...

Studentski život u realnoj priči – borba za opstanak ili najlepše životno doba?

Poslednjih nekoliko meseci svet je suočen sa različitim krizama. Možda je bolje ne navoditi sve, jer sve to stvara određenu dozu mučnine,...

Stefan M. Mladenović – Film kao revolt prema nametnutosti

Pre nešto više od godinu dana kada smo razgovali, Stefan je promovisao svoj kratki film na španskom jeziku koji govori o seksualnom...

Ekonomski tigar u džungli zvanoj EPS

U našoj potrazi za ekonomskim tigrom našli smo se oči u oči s tim gde je zapelo.  Kao...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još