Kako je mjuzikl o dostavljačima hrane oduševio publiku na otvaranju Bašta festa

Sinoć je u Bajinoj bašti otvoren jubilarni deseti Bašta fest čiji je slogan ti možeš sve(t)!

Svetla i mikrofoni velike scene festivala upalili su se u 20:30 časova, a prva se publici obratila glumica Maja Šuša, selektorka i jedna od osnivača festivala, koja je objasnila simboliku ovogodišnjeg slogana.

Slogan rekapitulira prethodnih deset godina rada i razvoja ovog festivala koji je pokrenut uz veliki entuzijazam mladih umetnika”, izjavila je Šuša, a potom najavila da će publika narednih dana biti prilike da pogleda čak 29 filmova iz 20 zemalja! Filmovi će biti i nagrađeni i to nagradama „zlatna imaginacija“ za najbolji film, „zlatna interpretacija“ za najbolju žensku i mušku ulogu, „zlatna vizualizacija“ za najbolju kameru, kao i dvema specijalnim nagradama, a posebno važna je i šesta nagrada koju će dodeliti mladi žiri.

Direktor Jovan Jelisavčić naglasio je važnost publike i srdačno se zahvalio svim ljudima koji su tu i koji se godinama vraćaju u Bajinu Baštu i bez kojih, kako on kaže, „festival nikada ne bi uspeo”, a nakon toga je emitovan kratki video rezime svega lepog što je Bašta Fest doneo prethodnih devet godina.

Kako je tradicija da jedan glumac ili glumica svake godine otvori ovaj festival, ove godine ta čast je pripala glumici Mileni Radulović.

Toliko je lepo da je jedna tendencija mladih, jedna ideja, postala zapravo jedan praznik i raj za nove mlade, mlađe od nas, koji dolaze na ovaj festival iz godine u godinu da slobodno izraze svoje ideje, i čini mi se nekako da što se tiče mladih umetnika Bašta Fest odnosno Bajina Bašta je prestonica kulture mladih”, izjavila je Radulović i proglasila Bašta Fest otvorenim uz konfete koje su letele na sve strane.

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma koji se već deset godina održava u Bajinoj Bašti. Otvoreno nebo puno zvezda, reka Drina i priroda puna zelenila su samo neke od stvari koje ovaj festival čine posebnim. Osim filmskog programa Bašta Fest ima i muzički program što znači da svake noći posle prikazivanih filmova publika može da đuska sa organizatorima i učesnicima festivala. Najbolje od svega je to što je sve to BESPLATNO i samim tim pristupačno apsolutno svima.

Film koji je otvorio festival je „Neon Fantom” reditelja Leonarda Martinellija iz Brazila, ono što nisam očekivala jeste da je to tužan mjuzikl o dostavljačima hrane. Mislim da je to dovoljan dokaz da kažem dođite na Bašta Fest – biće vam zabavno.

Maša Rudović
Maša Rudović
Ja sam sve ono od čega je desničarima neprijatno.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još