fbpx

Besplatan koncert Rock opere na otvaranju drugog dela BELEF-a

BELEF svoje ovogodišnje izdanje pod nazivom „Beogradski letnja scena” organizuje iz dva dela, a publika neće morati dugo da čeka jer samo osam dana nakon završetka prvog dela programa – u nedelju, 18. jula kreće nastavak!

Zvaničan početak festivala bio je 27. juna, a otvorila ga je predstava „Cigani lete u nebo” na Terazijama, dok je prvi deo zatvoren nastupom Una Saga Serbike, premijernom predstavom „Slovo ljubavi”.

Prvi deo festivala pratio je bogat program, koji je obuhvatao predstave i muzičke i igračke koncerte, od kojih su pojedine imale svoje premijere, a ono što je nekako dalo pečat atraktivnosti jeste nastup svetski poznate operske dive Elene Garanče, koja je izvela čuvenu operu „Karmen” zajedno sa Srpskim narodnim pozorištem, kao i sopranom Marijom Jelić.

Bilo je još premijernih izdanja, a neki od zanimljivih su i projekat Vladimira Aleksića „Putovanje iznad zemljišta”, ali i „Lepa Brena prodžekt” Bitef teatra, pa i onih za najmlađe poput „San letnje noći” malog pozorišta „Duško Radović”. 

Drugi deo festivala koji počinje sutra, što je novina ove godine, otvoriće na stadionu Tašmajdan ROCK OPERA, sa početkom u 20:30h. Za sve posetioce ulaz je besplatan.

Festival će trajati sve do kraja avgusta, a svakog vikenda će na različitim lokacijama po gradu biti održavane predstave, koncerti i druga dešavanja. 

Ceo program još uvek nije objavljen, ali lepa vest za sve građane jeste ta da je ulaz do kraja trajanja festivala slobodan. 

Naslovna fotografija: Instagram stranica @belef_2021

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Rakić kao gradonačelnik Šapca: Vratićemo referendum na nivou mesnih zajednica

U šestoj epizodi serijala „Da sam ja gradonačelnik“, naši novinari i novinarke prisustvovali su konferenciji novoizabranog gradonačelnika Šapca Uroša Rakića, iz stranke...

Pravda za žrtve saobraćajnih nezgoda traži se na ulici

Mnogo „krupnih“ slučajeva prošlo je sa slabim ili nikakvim kaznama, a tada se sve svodilo na revolt na društvenim mrežama. Sada, izgleda,...

ljubba: fraza je da autor beži od sebe kada stvara

Volim da pišem uvode intervjua i kratke biografije svojih sagovornika. Skuvam sebi kafu i sastavim početak, želeći da ih čitaoci što više...

Šarić o programu M: Ako su mladići i muškarci deo problema, moraju biti i deo rešenja

Proteklog vikenda Zoomer se našao na Kopaoniku, gde smo imali priliku da prisustvujemo treningu za mladiće u okviru programa M koji sprovodi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još