fbpx

Humanitarna akcija #HlebZaSve

Srbija se nalazi na 25 mestu kvalifikovanih zemalja koje se bore protiv gladi, prema Globalnom indeksu gladi. Glad se takođe poklapa sa niskom sigurnošću hrane – štetnim statusom sa kojim se suočavaju mnogi stanovnici i stanovnice zbog nedostatka novca za hranu ili nedostatka drugih resursa koje bi mogli koristiti kao hranu.

Trebalo bi da budemo složni i solidarni sugrađani i sugrađanke, i pomažemo jedni drugima, sada u ovo vreme kapitalizma i još pandemije ukazuje Ivana Zanić, svojom humanitarnom akcijom – „HLEB ZA SVE“.

Dok jaz između bogatih i siromašnih postaje sve veći, a nemaština sve uočljivija, ova humanitarna akcija ima za cilj, da međuljudskom brigom i pažnjom svi imaju pravo na najosnovniju namirnicu – hleb, i da niko ove godine ne ostane gladan.

Pravila su jednostavna:

1) u narednih 365 dana u približno isto vreme, ostavite jedan hleb u čistoj kesi okačenu na kontejner

2) što više šerujte i ripostujte, koristeći hešteg #hlebzasve da bi se ovoj akciji priključio što veći broj ljudi

Hleb i kesa koštaju 42 dinara u proseku, pa zašto makat tako minimalno ne bismo pomogli zajednici.

Zato vas pozivam u ime ljubavi i jedinstava, da i vi učestvujete i date doprinos u svojim krajevima, i ulepšajte nečiji dan ostavljajući hleb onima koji to sebi ne mogu da priušte.

Komentari

  1. Vaša akcija Hleb za sve je divna i humana, ali nemojte kese sa hlebom kačiti na kontejnere, makar bile i dobro zatvorene, kontejneri su leglo zaraze,, prljavi, istresaju se posle u kamione sa djubretom. I ponižavajuće je. Mogu da se skupe pacovi i psi lutalice. Možda bi bilo dobro dominirati nešto narodnim kuhinjama ili kupiti hleb u prodavnici za nekog ko nema. Eto ovo je moje razmišljanje.

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Lajović: Srbija zaslužuje ATP turnir, nadam se da mogu da startujem u dobrom svetlu

Juče je održana pres konferencija Dušana Lajovića pred Srbija Open koji počinje u ponedeljak, 19. aprila, a trajaće do subote 25. aprila.

Koliko je Srbija uspešna u žongliranju između Istoka i Zapada?

Ko su nam prijatelji, ako uopšte smemo da kažemo da u politici postoje? Da li je Srbija više okrenuta ka Istoku ili...

Zašto treba da znaš ko je “prva sudija Srbije”?

Vrhovni kasacioni sud je najviši sud u zemlji. Osoba koja obavlja funkciju predsednika tog suda često se naziva “prva sudija Srbije”, što...

Godišnjica potpisivanja Briselskog sporazuma

Briselski sporazum potpisan je na današnji dan pre osam godina a odnosi Bograda i Prištine još uvek nisu rešeni.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još