ZOOMER TEKSTOVI GODINE

Kada govorimo o godini za nama, moramo je predstaviti kroz naš rad i teme koje smo pokrivali, a koje ste VI smatrali važnim – koje ste čitali, lajkovali, šerovali ili podržali na bilo koji drugi način.

Posmatrajući čitanost, najpopularniji tekst je:

Kristina Petronijević je u trenutku najvećih internet ratova sakupila na jednom mestu sve argumente i kontra-argumente i malo razdvojila žito od kukolja, posebno u pogledu društvenog aspekta ovog filma.

A odmah zatim sledi:

Tekst koji je dobio i nagradu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti već govori puno sam za sebe.

Ipak, smatramo da je bilo tekstova koji možda nemaju toliko jake brojke (ali ipak jake), ali im je uticaj bio nemerljivo veliki.

Jedan od njih sigurno je:

Ovaj tekst je usledio neposredno nakon našeg teksta o osvetničkoj pornografiji koja se koristi kao mim, a nakon ove situacije pokrenuli smo i ceo serijal Rečnik digitalnog nasilja. Tekst je pisala mlada novinarka koja je, zbog procene opasnosti situacije, odlučila da ostane anonimna, a nakon njega javila su nam se udruženja koja su pomogla devojkama iz Batajnice da, nakon višestrukih pokušaja prijavljivanja slučaja nadležnima – zapravo procesuiraju nasilnika koji je, prema poslednjim informacijama koje imamo, uhapšen.

Drugi tekst koji ćemo izdvojiti radi se o slučaju koji je još uvek u toku, a to je:

Nakon što smo saznali za slučaj kontaktirali smo sve škole, kao i pravnika organizacije Da se zna i detaljno obradili sve aspekte ovog slučaja. Nakon toga je Da se zna pokrenula i postupak pred obrazovnim sistemom, kao i pred Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, a prema poslednjim informacijama – proces je u toku. Pratićemo i u 2024. godini, ne brinite.

Na kraju, izdvojićemo i tekst koji vam je bio najzanimljiviji na društvenim mrežama:

Iako, priznajemo, ima malo pogrešne matematike – ovaj tekst pokazuje koliko je NEMOGUĆE osamostaliti se kao mlada osoba u Srbiji i koliko je tema ekonomije i životnog standarda mladima u Srbiji VAŽNA. Ovaj post ste šerovali i čuvali više nego bilo koji do sada, a mi smo nakon toga pokrenuli ceo serijal koji se bavi ekonomskim temama.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još