ZOOMER Player by GIFT!

Oduševili su naciju na Pesmi za Evroviziju, a šta privatno sluša frontmen ovog benda i koja mu je pesma prekinula najromantičniji trenutak u životu?
Otkriva ZOOMER PLAYER!

⚡⚡⚡⚡

Bauhaus – Bela Lugosi’s Dead

Najvažnija je, jer je himna celoj GOTH subkulturi. Takođe je bila čudo za fanove, kada je izasao film „GLAD“ (1983) u glavnoj ulozi David Bowia, jer svi su film gledali ustvari zbog uvodne spice filma sa izvođenjem Bauhausa, a ne zbog eteričnog vampira Bowia.

⚡⚡⚡⚡

Suede – The Wild Ones

Sentimentalnost ove pesme me je dovela do nezaboravne situacije da je lično pevam na uvce Brett Andersonu, dok oboje stojimo u redu za kroasan u poznatom Londonskom lancu „Pret A manger“ u Carnaby Street London. San snova, druže se idol i njegov idelopoklonik u običnom popodnevu uz hranu i smeh.

⚡⚡⚡⚡

MEW – Comforting Sounds

Kada se taj spot nenadano pojavio na tv-u, odjednom je svojom lepotom prekinuo na tri minuta, najromantičniji momenat koji sam imao sa mojom sadašnjom zenom. Preokrenuo nam je pažnju, ali je uleteo kao savršen dodatak za izliv emocija koji smo tad imali. Posle te večere obozavamo The Mew i podseća nas na našu vezu sa početka. Zajedno smo otkrili muzičko blago.

⚡⚡⚡⚡

Annie Lennox – No More „I Love You’s“ 

Ovo je pesma koja sa uvodno melodijom najavljuje pozitivne događaje i izlive sreće u svakodnevnom životu. Često se dobacujemo unakrsno melodijom i kada se ironično podsmevamo neprijatnim situacijama kako bi ih konvertovali u nešto lepo, sa optimističnim tonom.

⚡⚡⚡⚡

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS – From Her To Eternity

1994 prvi put gledam koncert Kejva u Budimpešti u Petofi Csarnok. Pre nego što je izašao Pecina na scenu, pored mene je stajala jedna slatka Beograđanka, koja je imala šljokice po licu. Od tada sam i zavoleo šljokice i do dan danas ih koristim kao moje ratničke boje. Upoznao sam se sa šarmantnom Beograđankom i dok smo ćaskali Nik je odjednom izleteo na scenu na kolenima i otpevao akapela uvodni stih „From Her to eternity…„. Pri tom je momentalno Beograđankica pala u nesvest i njeni drugari su je hitro izveli napolje da joj vrate svest uz čašu vode. Nikada je posle nisam video. Piljio smrznut u Nick Cavea i potreseno upijao svaku notu do kraja koncerta. I dan danas se ponekad vraćam na scenu iz filma „Nebo nad Berlinom“ gde Nick peva tu istu pesmu dok mu anđeo bdi iza leđa, a Nick oseća svevišnje prisustvo. Taj film je menjač mog zivota, i definitivno najomiljeniji do sada.

⚡⚡⚡⚡

Ako se i vama dopao muzički ukus Jovana Matića iz GIFT-a, trk na naš youtube i slušajte celu plejlistu!

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još