ZOOMER LIČNOST GODINE

U novu godinu ulazimo tako što tripujemo da smo TIME.

Šalu na stranu, svake godine napravimo listu ljudi za koje smatramo da su obeležili godinu, ali ove godine baš nismo imali dilemu. Njih četvoro, kao i mnogi drugi mladi koji su sa njima na prvoj liniji građanske borbe, obeležili su ovu godinu – a vrlo verovatno će i narednu.

Verujemo da nema potrebe da dodatno objašnjavamo ko su ovi ljudi, ili da bilo šta novo pišemo o njima – pre svega jer smo imali prilike da sa njima mnogo puta razgovaramo te ćemo vas samo podsetiti na taj sadržaj.

Nikola Ristić je ekspert za društvene mreže i zaslužan je za rebrendiranje Zoomera na mrežama. Ali nije zato ličnost godine, već zato što sva svoja znanja o digitalnom marketingu koristi za promovisanje važnih društvenih tema, pokretanje mladih na učešće u političkim procesima i informisanje građana. Pored toga, svakodnevno je i na protestima i blokadama i gde god je nepravda – tu je i Nikola da se protiv nje bori. Najnoviji intervju sa njim uradili smo u izbornoj večeri, pa pogledajte.

Ivan Bjelić, prvi Nikolin saborac i od nedavno, ako je po tabloidima i – lider Hamasa. Jer nosi, zamislite, maramu. Verovatno se ne može prebrojati broj protesta na kojima je učestvovao, sve vrste proganjanja koje je trpeo zbog svog aktivizma (uključujući i tužbe o kojima smo jednom prilikom i razgovarali u našem podcastu Zoom na reke) – ali ni broj puta koliko je bio gost Zoomera, pre svega na temu ekološkog aktivizma. Podsetićemo vas samo na ovaj intervju, a vi potražite i ostalo.

Emilija Milenković, studetkinja protiv nasilja, nedavno je bila gošća Zoomera u okviru kampanje 16 dana aktivizma, kao i u izbornom danu kada je pozvala sve mlade da izađu na izbore. Sve što vas zanima možete pronaći u intervjuu koji smo sa njom uradili, a za sve što tu ne piše – pitajte je direktno na protestima.

Pavle Cicvarić je postao simbol studentskog otpora, a nikakve pretnje, zastrašivanja, ni direktno nasilje ga nije zaustavilo u borbi. Sa Pavlom smo imali prilike da pričamo baš u toku izbornog dana, pa pogledajte.

Bez obzira na sve što se desilo u 2023. godini, u 2024. godinu ulazimo sa mišlju – MLADI SU USTALI I NEĆE ODUSTATI. Hvala Nikoli, Emiliji, Ivanu, Pavlu… i svima koji su sa njima na prvoj liniji.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još