ZOOMER LEKSIKON 10: Dragana Jovanović

Koliko puta samo prođemo ulicom i ne primetimo one koji nam idu u susret. Ti sasvim „obični” prolaznici, a opet sa puno autentičnih priča iza sebe. Zato je tu naš „Leksikon”, u svakoj ulici i svakom parku, gde naša Jovana čeka da uz opušten razgovor i selfi te priče ovekoveči na njegovim stranicama.

Znate li onu čuvenu „Kako zračiš, tako privlačiš”? 

Moja današnja sagovornica je još jedan primer da ovaj moj mali leksikon privlači ljude koji su na neki način slični meni, a verujem da su i vama koji pročitate ove priče slični na razne načine.

Ova divna devojka je mi je nekako privukla pažnju pa sam morala da je zamolim da ispuni i ovu sada već desetu stranicu u mom Zoomer leksikonu. Sela sam na klupu pored nje i spontano smo započele razgovor. 

Na početku nekako krenem sa osnovama, poput onih basic pitanjima. „Počni od svoje porodice, zanimanja, pa ćemo već stići do tih zanimljivih sitnica” -r ekoh.

Dragana nije mislila da je uopšte zanimljiva. Uvek poričem ovu činjenicu. 

„Ja sam devojka sa sela. Porodica mi je brojna. Imam tri starije sestre i mlađeg brata. Roditeljima smo pomagali kad smo bili mali oko kućnih stvari, pa kao mlađa i nisam imala nešto previše prilike da se družim i putujem, ali od kada sam u gradu koristim svaku priliku za to” – u momentu sam ostala u šoku, jer Dragana ima samo jednog člana manje od mene u porodici. I ona je isto reagovala pa priču nastavljamo u tom pravcu.

„Kad sam bila mala, pošto hvala Bogu imam tri sestre, igrale smo se sa maminom garderobom i cipelama. Sve bi uzele štikle i parvile modni defile. Klasično” – govori kroz smeh. Umele smo obe da nađemo sličnosti i u onim malim kaznama koje su nam roditelji davali kada nismo hteli da učimo. 

„Došla sam ovde kada sam upisala ekonomski fakultet. Ova opcija mi je bila najperspektivnija. Druga je bila ono što jako volim, a to je arheologija. Jako volim istoriju i putovanja. To mi je izduvni ventil. Napor sa posla uklanjam tako što koristim svaku priliku da negde otputujem. Volim planinarenje. Karting”, priča mi i primećujemo da je najednom postalo glasnije, iako je valjda Kalemegdan danas prazniji. Znate svi onog gitaristu koji pevuši stalno ovde. Liči mi na Boru iz Riblje Čorbe. Svi stalni posetioci ga znaju. I tako dok uz zvuke gitare i lepe pesme pričamo, nalazimo još sličnosti. 

„Deluješ kao tako slatka, mila devojka. Čudno mi je da te adrenalinske sportove povežem sa tobom ” – konstantujem, dok ona nastavlja uz smeh: „Jaoj, a ja baš to volim. Hoću da se penjem uz stene. To sam oduvek htela da probam. Jako volim prirodu i putovanja. Oslobađaju me od svakodnevnih stvari”.

Sa Draganom mi se priča sve vreme nekako prepliće. Započinjemo nove i vraćamo se na prethodno započete teme: „Rekoh ti da volim arheologiju. Pronalazim se čak i u novinarstvu pomalo”.

Vidite, rekoh da mi uvek dolaze ljudi sa sličnim interesovanjima.

„Hej, pa ja sam čak u Lazarevcu volontirala jedno vreme i na lokalnoj televiziji. Radila sam i priloge. Pisala” – objašnjava mi i to, dok klupa do nas dobacuje: „Hoćete neku pesmu?”

Kao iz topa, tražim Van Gogovu, „Andjele moj brate”. Presimpatično nam je obema i zabavno kako dvojnik Bore (po mom mišljenju) imitira Đuleta. Obe smo nasmejane, obe uživamo. Baš je lepo, iako je u odnosu na prethodne malo hladnije veče. 

Sada je muzika prekinula naš razovor, a i svakako ga privodimo kraju. Dragani je ideja leksikona joj je presimpatična kao i svim prethodnim sagovornicima. 

Mogao bi Leksikon da putuje i po drugim mestima? Šta mislite o tome? 

Vidimo se opet sledećeg petka. Čekam te, leksikon je tek u zaletu. Ima mesta za sve.

uvek izmame osmeh 🙂

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još