Združeni u solidarnosti!

„Montevideo, Senke nad Balkanom, Švindleri, adaptacije romana Mir-Jam poput Greh njene majke, Ranjeni orao, Kad ljubav zakasni… svi ovi filmovi i serije nam prikazuju život stanovnika naše zemlje između dva svetska rata. Čini se da taj period postaje savremena ideološka fantazija o povratku u pomalo turbulentno, ali poželjno, građansko društvo. No, kako je zaista bilo? Ko je vodio gospodski život, a kako je živela većina?”
Ovako počinje tekst koji je Združena akcija Krov nad glavom objavila kao uvod u događaj koji će se održati 30. 10., 16h u Poletu.

Foto: Instagram zakrovnadglavom, Instagram: solidarna_kuhinja

I stvarno, kuda to idemo? Ka kakvom haosu koračamo? Kuda nas to vode da bi nas bolje kontrolisali? Jer ako nemaš šta jesti za ručak ili ako nemaš krov nad glavom, šta ti ostaje? Koliko domova i porodica može da spasi ZA Krov nad glavom? Na koliko mesta oni to mogu biti ako ih nema dovoljno? Zbog toga pozivamo vas na ovaj događaj na kojem možete bolje upoznati rad i članove ZA Krov nad glavom, kao i čuti na tribinama nešto o prošlosti koja se polako pretvara u sadašnjost, a sve će to ispratiti topli obroci Solidarne kuhinje.

Ukoliko ste razmišljali o aktivizmu i kako želite da se priključite nekoj aktivističkoj grupi ali niste znali kako, evo prilike. Prilike da sačuvate nečiji krov, nečiji dom. Dovoljno je da dođete i energija, priče, uspesi i neuspesi ovih ljudi će vas ispuniti osećajem da želite i da možete da menjate nešto. Da će to što ste vi u mogućnosti da to promenite i nekom pomognete, tom nekom olakšati život. Jer jaz između onih koji imaju i onih koji nemaju postaje sve veći. Vreme je da ga smanjujemo, mi obični ljudi, korak po korak, obrok po obrok, krov po krov.

Dakle, još jednom. 30. 10, 16h svi u Polet, Čekamo vas!

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još