„Tračara“ u novom svetlu

Serija „Gossip girl“ završila se još 2012. godine, što nije ni najmanje smanjilo njenu popularnost, kao ni priželjkivanje novih epizoda od strane obožavatelja. Čekanje se isplatilo, i sada, devet godina kasnije, konačno možemo ponovo uživati u ovoj seriji, ali u njenom novom obliku. Neki fanovi su ovu vest pozdravili s oduševljenjem, dok su drugi bili uvereni da ništa ne može zameniti original.
Naime, radi se o „reboot-u“, odnosno formi u kojoj dobijamo sličnu radnju i koncept, ali sa potpuno novim likovima i u novom vremenu. Reboot je počeo sa emitovanjem u julu ove godine na platformi HBO max.

U ovogodišnjoj verziji serije upoznajemo novu generaciju bogatih učenika čuvene srednje škole Constance Billard u Njujorku, ali i novog krivca iza sajta Gossip girl. Doduše, kako je tehnologija od 2012. godine značajno napredovala, telefoni na preklop zamenjeni su ajfonima, a naša tračara prešla je na Instagram. Promena modnih trendova takođe je uočljiva. Prvobitna serija odiše elegancijom, mašnama, loknama i naravno, ništa bez čuvenih rajfova Blair Waldorf. Nova generacija, s druge strane, osmelila se sa roze farbom za kosu, provokativnijim haljinama, jačom šminkom, a jedna od glavnih junakinja ima potpuno obrijanu glavu.

Karakter likova može se porediti sa nekima iz prošle generacije, što ljudi na internetu vrlo često i rade, ali iz do sada izbačenih epizoda jasno se vidi da novi učenici nisu u toj meri okrutni i strastveni kao njihovi prethodnici. Da li je to dobro i ukazuje na neke pravilnije ljudske vrednosti ili je pak loše jer oduzima od dinamike, na vama je da odlučite.

Sve u svemu, razlike postoje, ali poenta je ista – novac, tračevi, tajne i najuzbudljivije žurke na Upper East Side-u. To, ali prilagođeno novim generacijama, sa savremenim stilom, muzikom i inkluzivnošću o kojoj se u društvu sve više govori. 

Šta vi mislite, može li ovaj reboot parirati originalu? 

Cover photo: HBO Max/YouTube

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još