Prikrivanje imovine, seksualno uznemiravanje, zloupotreba službenog položaja – Milutin Jeličić Jutka

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, postao je poznat široj javnosti 2019. godine kada ga je njegova bivša sekretarica, Marija Lukić, optužila za seksualno uznemiravanje. Krivične prijave je podnelo još sedam žena, ali samo u slučaju Marije Lukić je podignuta optužnica. Milutinu Jeličiću Jutki se sudilo za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja. Nakon duge borbe, odlaganja, Jeličićevog nepojavljivanja,  Marija je dobila svoju pravdu. Ili “pravdu”?  Milutin Jeličić je dobio 3 meseca zatvora za dugogodišnje polno uznemiravanje Marije Lukić. Nakon odbijenih molbi, od strane Osnovnog suda u Brusu i Višeg suda u Kruševcu, za odlaganje služenja izdržavanja kazne, Milutin Jeličić Jutka odlazi u zatvor 24. januara 2021. godine, služi kaznu od 3 meseca i izlazi iz zatvora 23. 04. 2021. 

U periodu dok traje suđenje za polno uznemiravanje, Milutin Jeličić je prekršio uslovnu kaznu zbog prikrivanja imovine, koja mu je izrečena u oktobru 2019. godine. Insajder se u svojoj emisiji “Moćnik bez trona”, koja je deo serijala o lokalnim šerifima, bavi svim nelegalnim radnjama Milutina Jeličića Jutke.

27og aprila, 2021. godine, 4 dana nakon izlaska iz zatvora, Insajder je objavio vest, koja im je potvrđena od strane MUP-a, da je Jeličić uhapšen i da mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Uz njega je privedeno još pet osoba, a sve njih povezuje sada već svima dobro poznat objekat sagrađen u zaštićenoj zoni na planini Kopaonik, tačnije na teritoriji Nacionalnog parka. Svi se terete za različita krivična dela: zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem, falsifikovanje službenih isprava, a sve to u cilju izgradnje objekta na Pančićevom vrhu, čija je vlasnica investitorka Snežana Mitković, koja nije bila među privedenim osobama. 29og aprila tužiteljka je za Insajder dala izjavu da nije bilo osnova za pritvor Snežane Mitković, jer smatraju da ne postoji opasnost od bekstva, za razliku od Jeličića i još jedne osobe, kojima je određen pritvor od 30 dana. Milutin Jeličić Jutka je negirao sve optužbe i naveo da je sve odluke donosila Skupština Opštine Brus, kao kolektivni organ.

Protiv Snežane Mitković se vodi još jedan postupak zbog nelegalne gradnje u Osnovnom sudu u Brusu, krivično delo gradnja bez građevinske dozvole. Zbog ovog krivičnog dela postoji mogućnost novčane i zatvorske kazne od jedne do osam godina.

Izvor: Insajder.net

Podsetimo se, prošlo je više od tri godine od kako je naloženo rušenje ovog objekta, dakle Ministarstvo građevinarstva je još u julu 2018. godine podnelo krivičnu prijavu protiv Milutina Jeličića i Snežane Mitković. Obećanja su dolazila od državnih zvaničnika, tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i od tadašnje ministarke za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorane Mihajlović. S obzirom da je ovaj objekat od 1 000 kvadrata, sagrađen blizu vojnih objekata i administrativne granice sa Kosovom i Metohijom, tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin, upitan od strane novinara/ ki zašto Ministarstvo odbrane nije reagovalo, negirao je odgovornost Vojske Srbije.  U emisiji “Vrh bezakonja” novinari/ ke Insajder-a objavili su i priložili dokaze o nelegalnim radnjama koje su sprovedene da bi se omogućila izgradnja ovog objekta, a kasnije i da bi se sprečilo njegovo rušenje.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još