fbpx

Prestižna nagrada u Kanu za seriju „Kljun”

U selekciji prestižnog međunarodnog festivala Canneseries, serija „Kljun” dobila je nagradu publike na uručenju nagrada u Kanu.

U selekciji u kojoj se našlo deset inostranih ostvarenja, srpska serija je od strane žirija na čijem se čelu našao poznati glumac Nikolaj Koster-Valdo, proglašena je najboljom.

Nagradu su preuzeli scenaristi Matija Dragojević i Ljubica Luković, kao i rediteljka Jelena Gavrilović. 

Serija je rađena u produkciji United Media, a gledaoci u Srbiji, imaju priliku da prate seriju od 4. oktobra na televiziji Nova S, od devet i trideset uveče od ponedeljka do četvrtka.

Priča je kriminalističkog karaktera, koja prati mladu detektivku Sonju Kljun, koja po zadatku biva poslata u Suboticu istraživajući navodno samoubistvo koje pokreće mnoge dodatne teme koje nenadano dolaze, između ostalog vezane i za prošlost same glavne junakinje.

Izvršna produkcija pripada Delirium Films-u. 

U glavnim ulogama, izmedju ostalih našli su se Ivana Vuković, Ljiljana Blagojević, Filip Ćurić, Marko Knezović, Nataša Šolak, Stefan Vukić, Drena Mršić kao i Marija Petrović.

Žanrovski išaranu krimi, dramu, misteriju i triler,  svi oni koji su propustili početak, a ipak vole u cugu da odgledaju mogu bindžovanjem odgledati sve epizode na EON-u. 

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

„Magija u Srba”: Žanrovski talas ili kratkotrajni pljusak?

Čak i da ste osoba koja gotovo nikada ne upali TV, niste mogli a da ne vidite ili ne čujete: „Katabaza", vlaška...

16 dana aktivizma: Ivan Bjelić- Intenzivno se spremamo da krenemo da razmišljamo

U okviru kampanje 16 dana aktivizma, Zoomer je imao čast da ugosti Ivana Bjelića, aktivistu i novinara. Ivan je gostovao u podcastu...

16 dana aktivizma: Marina Pavlić – „Od nas zavisi da li ćemo dopustiti da vlasti odlučuju o sudbini naših domova“

Prethodnih dana svedočimo porastu građanskih pobuna širom zemlje zbog planiranog rudnika multinacionalne kompanije „Rio Tinto“ u blizini Loznice. Razgovarala sam sa izvršnom...

Zašto (ne) podržavam današnju blokadu

Ako danas oko dva popodne idete negde, nećete daleko stići. Ali ako danas ne uradimo nešto, nećemo stići nigde. Osim možda...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još