Premijera filma „Čuvari formule“ – Beograd je svet!

Beogradska premijera filma „Čuvari formule“ reditelja Dragana Bjelogrlića održana je u utorak 24. oktobra u mts Dvorani. Šetajući crvenim tepihom, sve prisutne goste pozdravili su brojni glumci i glumice, kao i svi oni koji su na neki način učestvovali u realizaciji filma Dragana Bjelogrlića.

Da je Beograd bio svet ovog utorka u 20 časova, svedoče aplauzi i ovacije svih prisutnih u mts Dvorani. Program na crvenom tepihu je na iznenađenje svih vodio popularni komičar i voditelj Ivan Ivanović, a među zvanicama bio je i njegov kolega Zoran Kesić sa suprugom.

Beograd 24.10.2023. Svečana premijera filma Čuvari formule u MTS dvorani
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Od ostalih zvanica, pažnju javnosti privukla je i uspešni glumački trojac, Nina Janković, Tamara Dragičević i Miloš Biković. Kada ih je najavljivao, Ivan Ivanović je kroz smeh rekao da „sve što su oni sada, dao im je Bjela„.

Beograd 24.10.2023. Svečana premijera filma Čuvari formule u MTS dvorani
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Naravno, defile na crvenom tepihu prošli su francuski i domaći glumci filma „Čuvari formule„: Jérémie Laheurte, Alexis Manenti, Anne Serra, Raša Bukvić, Alisa Radaković i Ognjen Mićović.

Muziku za ovaj film potpisuju Ana Đurić Konstrakta i Magnifico, koji su elegantno zajedno prošetali crvenim tepihom.

Beograd 24.10.2023. Svečana premijera filma Čuvari formule u MTS dvorani
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Karte za ovu premijeru rasprodate su za manje od 60 minuta, pa su iz tog razloga zakazane i dodatne premijere u TC Galerija za 21h i 21:15h. Inače, tokom cele nedelje se održavaju premijere u drugim većim gradovima u Srbiji poput Novog Sada i Niša, a film je dostupan za gledanje u svim bioskopima već od srede 25. oktobra.

Inače, just to remind you, „Čuvari formule“ je rađen po istinitom nesrećnom događaju koji se desio u Vinči 1958. godine. Ovu nesreću u Vinči u svojoj knjizi „Slučaj Vinča“ opisao je Goran Milašinović, dok ju je u scenario za film pretvorio scenarista Vuk Ršumović. Tokom trajanja hladnokrvnog rata na prostoru bivše Jugoslavije, grupa naučnika predvođena profesorom Dragoslavom Popovićem (koga u filmu igra Raša Bukvić) sprovodi tajni projekat u Vinči. Tokom testiranja glavnog reaktora u Vinči, dolazi do njihovog izlaganja smrtonosnim dozama zračenja; zbog čega su oni pod tajnosti poslati na lečenje u kliniku Kiri u Pariz.

Beograd 24.10.2023. Svečana premijera filma Čuvari formule u MTS dvorani | Goran Milašinović i Vuk Ršumović
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za beogradsku premijeru filma, reditelj Dragan Bjelogrlić kaže: „Sve smo ovo prošli, ali Beograd je Beograd. Beograd moramo da prođemo večeras, to nije lako. Čudan je taj put, uvek se krene od Beograda, a mi smo krenuli pre tri meseca i mislio sam da će ovo već biti rutinski, ali ne može. Ipak je posebna trema kada je Beograd u pitanju.“.

Film je već osvojio brojne nagrade na filmskim festivalima u inostranstvu, među kojima je i prestižna nagrada „Varajati magazina”. Iza ovog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku brojnih organizacija.

Nakon održane projekcije filma, bioskopskom salom mts Dvorane dugo je odzvanjao aplauz celom timu koji je radio na filmu. Na osnovu onoga što smo videli, niko iz sale nije izašao ravnodušan i suvih očiju. 👏🏻

Naslovna fotografija: Vesna Lalić / Nova.rs

Darko Gligorijević
Darko Gligorijević
Polu poljoprivrednik, polu čovek koji piše tekstove.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još