Pop Culture Challenge: Neka tvoja ideja postane novi POP STAR

Veruješ u moć pop kulture i želiš da pomoću nje pozitivno utičeš na društvo u kome živiš? Imaš ideju kako to da ostvariš, ali ti je potrebna pomoć? Otvoren je novi poziv namenjen svima onima koji kroz pop kulturu žele da promovišu demokratske vrednosti, aktivizam, borbu za ljudska prava i civilno društvo.

Ukoliko govorimo o promociji demokratije i njenom jačanju u Srbiji, tradicionalne strategije ostvaruju sve manje uspeha. Različita istraživanja pokazuju da građani i građanke imaju sve manje poverenja u demokratiju i vrednosti koje se pod njom podrazumevaju. Zbog toga je Centar E8 pokrenuo Pop Culture Challenge sa ciljem da kroz kreativne ideje i pop-kulturne formate podstakne ljude da podrže demokratiju u najširim društvenim krugovima: van zone komfora, pa čak i među onim delovima društva koji joj nisu naklonjeni.

„Demokratija je pitanje koje se tiče svih nas. Nažalost, možemo da primetimo da realnost nije baš takva. Naša ideja je da ovim projektom pokažemo da ljudi mogu i treba da se bore protiv društvenih problema koji ih okružuju. Mi im pružamo neophodnu pomoć i resurse da to učine na kreativne i inovativne načine.”, ističe direktor Centra E8, Vojkan Arsić.

Poziv je otvoren za sve pojedince_ke, studente_kinje, formalne ili neformalne kolektive, organizacije civilnog društva, nezavisne medije, kreatore_ke sadržaja, umetnike_ce i kreativce iz Srbije. Shvatajući pop kulturu najšire moguće počevši od muzike, filma, kratkih video-klipova, podkasta do grafita, stripova, animacija, video i društvenih igara i različitih umetničkih performansa osmisle ideju i prijave se za drugu sezonu Pop Culture Challenge-a

Nije neophodno iskustvo u pisanju projekta, već samo dobro objašnjena ideja i njena povezanost sa demokratijom, aktivizmom, ljudskim pravima i civilnim društvom. Najuspešnije će imati priliku da prođu kroz mentorski proces, upoznaju druge timove, razmene iskustva i naprave detaljan plan za realizaciju svoje ideje. Na kraju procesa, timovi koji u finalu osvoje najviše glasova žirija, dobiće nagradu: novčana sredstva za podršku u implementaciji plana.

Rok za prijave je 30. novembar, a više informacija i način prijave možete saznati na zvaničnom sajtu: https://popculture.rs/ 

Projekat Pop Culture Challenge se realizuje u okviru projekta „Za snažnije građansko društvo“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Projekat sprovode PartnersGlobal, DT Institut, Evropski centar za neprofitno pravo i tri organizacije iz Srbije – Partneri Srbija, CANVAS i Građanske inicijative.

Projekat je inicijativa DT Instituta koja se realizuje u saradnji sa Centrom E8.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još