Odbojkaško leto u Beogradu

Pobedom nad Bosnom, naše reprezentativke otvorile su Evropsko prvenstvo u odbojci. Nakon nedavno osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, odbojkašice neumorno nastavljaju igru, a pobeda sa rezulatom 3:0 pokazuje žustru želju da na ovom takmičenju na vratu zasija ona najsjanija medalja.

Podsetimo, na poslednja tri Evropska prvenstva reprezentacija Srbije je osvajala zlato, pa nije čudno što naše devojke imaju želju da nastave ovaj niz. 

Prvenstvo će se održavati u periodu od devetnaestog avgusta do četvrtog septembra. Održava se u četiri domaćinske zemlje, a pored Srbije u kojoj je započelo, gledaćemo ga i u Bugarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj.

Reprezentativke Srbije koje se nalaze u grupi A, pored Bosne i Hercegovine sa kojom su već odiglale utakmicu, igraće i sa Francuskom, Azerbejdžanom, Rusijom, i Belgijom. U ovoj prvoj utakmici dominaciju je pokazala mlada Tijana Bošković koja je imala prilike da odmeri snage sa rodjenom sestrom Dajanom na suprotnoj strani. Sastav je uskraćen za jednu člancu koja je zbog povrede ovaj put na klupi, Brankicu Mihajlović, ali imamo povratak Stefane Veljković. 

Sledeću utakmicu igramo sa reprezentacijom Francuske, večeras od 21:00, sa prenosom na RTS-u. Dobar znak jeste publika koja se ovaj put našla na tribinama. 

Cover photo: Toru Hanai/Getty Images, izvor N1

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još