MARCELA: Česte su predrasude prema ženama u muzičkoj industriji

Hrvatska pevačica MARCELA nezaustavljivo krči put i i našoj muzičkoj sceni, a mi smo je sreli na godišnjoj proslavi izdavačke kuće Universal Music čiji je ekskluzivac.

Koliko saradnja sa Universalom utiče na tok tvoje karijere i šta vidiš kao sledeće korake? Koji su ti „najludji” ciljevi?

Moram priznati da saradnja s Universalom jako utiče na moj tok karijere. Čim sam osetila da sam spremna da krenem u svoju solo karijeru, znala sam da želim da sarađujemi s Universalom. Znala sam da će oni razumeti viziju mog tima i mene, te nas podržavati u tome. Bez njihovog truda i rada, sumnjam da bi moj solo singl postigao uspeh koji ima sada! 🙂

Sledeći korak je definitivno da nastavim u ovom tempu! Već je drugi singl u pripremi, a i neki zanimljivi projekti o kojima ću malo kasnije! Volim da kažem je sada noga na gasu i nema zaustavljanja.

Najluđi cilj bi mi definitivno bio svetska turneja! 🙂

2. Da možeš da saradjuješ sa bilo kojim muzičarem, istorijskim ili savremenim, ko bi to bio?

Definitivno bi to bio Majkl Džekson. Smatram da je on apsolutno jedan od najboljih umetnika i izvođača svih vremena.

3. Koji artisti su se našli na tvom ovogodišnjem Spotify Wrapped-u?

Na mom Spotify Wrapped-u su se našli Maneskin, Nothing but Thieves, Imagine Dragons i Miley Cyrus… Petog neću otkriti. Samo ću reći da je bitno voleti svoju muziku. 😉

4. U kom delu svog posla najviše uživaš?

Apsolutno najviše uživam u procesu stvaranja pesme i u lajv nastupima. Upravo ta kombinacija stvaranja i izvođenja muzike čini moj posao duboko ispunjavajućim i motiviše me da stalno stvaram!

5. Da li ti je neka društvena tema posebno bliska? Kako vidiš ulogu pop kulture u aktivizmu?

Društvena tema koja često izaziva jaku reakciju u meni je nejednakost polova. Iako danas vidimo napredak u tome, smatram da smo još daleko od „jednakosti“. Kao žena u muzičkoj industriji, često se suočavam s predrasudama.

Pop kultura ima ogroman doseg i može privući pažnju velikog broja ljudi, što je ključno za širenje svesti o važnim pitanjima, poput nejednakosti polova!

6. Za kraj imamo zadatak za tebe, GET READY WITH MARCELA – koje te pesme najviše „rade“ kada se spremaš za izlazak?

To je uvek pesma koja mi u tom trenutku ne izlazi iz glave. U zadnje vreme je to bila „Rush“ od Troj Sivana, neverovatno dobra stvar!… Ali za dobar „girls night out“ uvijek volim da pustim „Dirty“ Kristine Agilere! 😉

Nina Marić
Nina Marić
sêdim u montaži

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još