Kako odjaviti nepoznate osobe sa naših adresa u jeku predizborne kampanje

Kako nam se izbori približavaju, pozivi za izlazak na glasačka mesta stižu punom parom.

Ovo svakako ne bi bio problem da nam, umesto naših, ne stižu pozivi za glasanje osoba koje nikad nisu stanovale na našoj adresi, u našoj kući.

Šta da radimo tad? Koga da kontaktiramo?

Iskreno, ja prva ne bih znala. Najverovatnije bih zvala roditelje da proverim sa njima imamo li osobu pod imenom tim i tim u našoj porodici ili smo je možda imali. Ali se i nakon toga postavlja pitanje – šta dalje?

Na Twitter-u se pojavila procedura za odjavu nepostojećih ljudi sa Vaše adrese.

  1. Odjavu može izvršiti samo i isključivo vlasnik nekretnine odlaskom u policijsku stanicu na teritoriji na kojoj se nalazi.
  2. Pored lične karte, sa sobom mora poneti i dokaz o vlasništvu – izvod iz katastra, odnosno odštampanu stranu iz elektronskog katastra.
  3. U policiji prvo tražiti da se utvrdi ko je tačno prijavljen na Vašoj adresi.
  4. Dati pisanu izjavu sa taksativnim navođenjem lica koja mogu da imaju boravište/prebivalište, te da žive na Vašoj adresi.
  5. U pisanoj izjavi jasno zahtevati odjavu svih drugih osoba koje su na toj adresi prijavljene, a nemaju nikakvo pravo na to.

Naravno, kao i za sve u Srbiji i za ovo se plaća taksa – ali je plaćate vi, koji osobe koje su se odjednom pojavile na vašoj adresi, em što niste prijavili em što ne znate ko su.

Naslovna fotografija: Pexels

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još