GREMIJI 2024: BARBI PRIHVATA IZVINJENJE

Ispratili smo Zlatni globusi nominacije za Oskare, bilo je i smeha i suza. Došla je na red i dodela Gremija, gde je Barbi napokon dobila pravdu (ako niste ispratili naše tekstove Barbi, izvini i Barbi, izvini opet, sada je pravo vreme). Ovde možete ispratiti najbitnije nagrade dodeljenje ove godine, kao i objašnjenje da li su Bitlsi zapravo dobili Gremija u 2024.

ALBUM GODINE I POP VOKALNI ALBUM GODINE

Pored 8 nominacija koje su uključivale Lanu Del Rej, Oliviju Rodrigo i SZA-u i Majli Sajrus, nagradu je odnela Tejlor Svift za album Midnights, čime je Tejlor zauzela mesto u istoriji postavši prva pevačica sa 4 nagrade za album godine. Ali, to nije sve. Midnights je odneo i nagradu za najbolji pop vokalni album godine.

Iako je internet bio ubeđen da će Tejlor na Gremijima najaviti Reputation (Taylor’s Version), ona je najavila novi album The Tortured Poets Department.

NAJBOLJI ROK ALBUM I NAJBOLJI ALTERNATIVNI PERFORMANS

Konkurencija za najbolji rok album je bila jaka – Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Metallica i Greta Van Fleet. Ipak, nagrada za njega, kao i za najbolji alternativni performans je pripala ni manje ni više nego bendu Paramore. Naš mali unutrašnji emos je veoma ponosan.

NUMERA GODINE I NAJBOLJI POP SOLO PERFORMANS

Majli Sajrus je osvojila svoj prvi gremi ove godine za numeru Flowers, a u ovim kategorijama su se takmičile i Tejlor Svift, Olivija Rodrigo, SZA, Doja Cat i Bili Ajliš.

PESMA GODINE

Zbog ove kategorije zvanično zatvaramo „Barbi, izvini” ciklus koji ste mogli da ispratite na našem portalu, inspirisan nepravdama prema Barbi na prethodnim velikim dodelama nagradama i nominacijama. Bili Ajliš je odnela nagradu za pesmu godine za What Was I Made For. Barbi prihvatila izvinjenje!

NAJBOLJI SPOT

Bitlsi su izbacili pesmu I’m Only Sleeping davne 1966. godine, a osvojili Gremija ove. Bar tako bruje naslovi. Ipak, u pitanju je spot za ovu pesmu koji je izašao u novembru 2022, i on je zapravo kompleksan umetnički projekat koji je podrazumevao preko 1.300 slika ulja na platnu od kojih je spot sačinjen. Ova nagrada dodeljena je režiserima i producentima spota, jer sami Bitlsi nisu bili deo njega.

NAJBOLJA MUZIKA ZA VIZUELNE MEDIJE

Gde svi Barbi, tu i mali Openhajmer. Ludvig Joranson, kao kompozitor muzike za Openhajmer, dobio je nagradu za najbolju muziku za vizuelne medije, koji uključuju film i televiziju.

NAJBOLJI NOVI UMETNIK

Na svačije iznenađenje, nagrada za novo lice na umetničkoj sceni nije pripalo Ice Spice, iako je bila nominovana. Victoria Monét je odnela tu titulu ove godine.

NAJBOLJI AFRIČKI MUZIČKI PERFORMANS

Ovo je jedna od nekoliko novih kategorija koje su uvedene od ove godine. Prva umetnica da osvoji ovu nagradu je Tyla, za pesmu Water. Nema tvita, ostavljamo vam link pesme da je poslušate.

POSEBNE KATEGORIJE – BOYGENIUS I LANA DEL REJ

Trio koji čine Fibi Bridžers, Džulijen Bejker i Lusi Dakus odneo je zavidne 3 nagrade ove godine – najbolji alternativni album, najbolja rok pesma i najbolji rok performans. S druge strane, Lana Del Rej je nominovana u čak pet kategorija, ali je otišla kući praznih ruku. Tviter nije bio zadovoljan ovim razvojem događaja.

Ina Stanković
Ovo ćete srediti u montaži.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još