Pero Jovović je godinu započeo hrabrim, ličnim ispovestima koje služe kao moćan i oslobađajući oslonac pripadnicima LGBT zajednice

Kroz sopstvene primere i iskustva koje je ispričao u kolumnama, novinar Nova.rs, inače prvi autovani gej novinar u Srbiji, dao je ogromnu vidljivost problemima sa kojima se suočavaju pripadnici manjinskih grupa, ali još važnije, poslao je i hrabru poruku da, kako je sam napisao, „život postaje bolji“. 

Tokom svoje petogodišnje karijere, Pero Jovović je svojim radom u medijima, a pogotovo radom na portalu Nova.rs, učinio LGBTQ+ teme vidljivijim nego ikada u Srbiji – i to na način koji ne ugrožava ili izvrće ruglu i senzacionalizmu već ugroženu manjinsku zajednicu, već je normalizuje i predstavlja onako kako i treba da bude predstavljena, kao deo svakodnevnog života, što i jeste.

Kolumne koje je objavio tokom 2024. godine tek su početak onoga što sledi, jer kako je kratko rekao za Zoomer, planira da objavi i svoj debitanski roman kasnije tokom godine. 

Ako se makar jedna osoba koja je pročitala tekst osetila bolje, srećnije i sigurnije u svojoj koži, onda sve ovo ima smisla. Trenutno radim na romanu i nadam se da će ugledati svetlost dana u prvoj polovini ove godine. Postoje priče koje je važno ispričati i važno čuti„, rekao je Jovović.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još