Džoni Dep i Amber Herd: hronologija slučaja

Veruje se da su Džoni Dep i Amber Herd počeli da se zabavljaju 2012. godine, nakon što se Dep razveo od svoje dugogodišnje partnerke, francuske glumice Vanese Paradi. Dep i Paradi imaju dvoje dece: ćerku Lili-Rouz i sina Džeka. Navodno su se Herd i Dep upoznali na snimanju filma „The Rum Diary“ iz 2011, u kojem su oboje glumili.

U martu 2014. godine, Džoni Dep je potvrdio da su Amber Herd i on vereni, posle nekoliko meseci spekulacija. „Činjenica da nosim prsten verovatno dosta toga odaje“, kaže Dep i dodaje: “Ne baš suptilno“. U februaru 2015, Amber Herd i Džoni Dep su se venčali. Prema pisanju časopisa „People“, imali su dve ceremonije: prvu u Depovom domu u Los Anđelesu, a drugu na Depovom privatnom ostrvu na Bahamima.

Međutim, u maju 2016, Amber Herd je podnela zahtev za razvod od Džonija Depa. Herd navodi da je Dep tokom svađe na nju bacio mobilni telefon, koji ju je pogodio u oko i obraz, te da je vikao na nju, udarao je, nasilno je zgrabio za lice i čupao je za kosu. Kako prenosi Asošijeted pres, ona je sudu predala fotografiju svog lica u modricama kada je tražila zabranu prilaska. Herd je viđena sa „modricom na desnom obrazu ispod oka“, kako prenosi AP, tokom pojavljivanja pred sudom.

„Tokom čitave naše veze, Džoni me je verbalno i fizički zlostavljao“, piše Herd u dokumentu podnesenom sudu. „Izdržala sam prekomerno emocionalno, verbalno i fizičko zlostavljanje od strane Džonija, koje je uključivalo ljutite, neprijateljske i ponižavajuće napade na mene kad god sam dovodila u pitanje njegov autoritet ili se ne slagala sa njim“. Takođe piše: „Živim u strahu da će se Džoni nenajavljeno vratiti u (našu kuću) da bi me terorisao, fizički i emocionalno“. Dep je negirao optužbe za nasilje u porodici. Njegovi advokati su u sudskom dokumentu iz 2016. godine naveli da je Herd „pokušala da obezbedi prerano finansijsko rešenje navodima o zlostavljanju“.

Fotografija: YouTube printscreen

U avgustu 2016, Džoni Dep i Amber Herd su postigli sporazum o razvodu. „Naša veza je bila intenzivno strastvena i ponekad nestabilna, ali uvek vezana ljubavlju“, rekao je tada par u zajedničkoj izjavi. „Nijedna strana nije iznela lažne optužbe radi finansijske dobiti. Nikada nije bilo namere fizičkog ili emocionalnog nanošenja štete”. Herd se obavezala da će donirati Depovih 7 miliona dolara Američkoj uniji za građanske slobode i Dečjoj bolnici u Los Anđelesu. Kasnije, njujorški sudija je delimično odobrio Depovu peticiju da utvrdi da li su donacije uplaćene.

Dep i Herd su 13. januara 2017. zvanično finalizovali svoj razvod. „Svi smo zadovoljni što možemo da ostavimo ovo neprijatno poglavlje u životu gospodina Depa i njegove porodice iza njih“, piše u saopštenju Depov advokat Laura Vaser. „To što je njegov zahtev za presudu o razvodu danas usvojen, učinilo je da petak 13. bude posebno srećan.“ Advokat Amber Herd rekao je sudiji Višeg suda u Los Anđelesu da je njegova klijentkinja „veoma srećna što nastavlja sa svojim životom“.

Prvog juna 2018, Dep tuži „News Group Newspapers“, kompaniju koja izdaje San, za navodnu klevetu zbog članka objavljenog u tom tabloidu aprila te godine, u kom piše da je prebio svoju suprugu.

Fotografija: YouTube printscreen

Amber Herd, 18. decembra iste godine, objavljuje članak u Vašington Postu pod naslovom: „Govorila sam protiv seksualnog nasilja — i suočila se sa gnevom naše kulture. To mora da se promeni“. U njemu ona piše: „Kao i mnoge žene, bila sam maltretirana i seksualno zlostavljana dok sam bila na fakultetu. Ali sam ćutala – nisam očekivala da će podnošenje tužbi doneti pravdu. I nisam sebe doživljavala kao žrtvu. Onda sam pre dve godine postala javna ličnost koja predstavlja žrtve nasilja u porodici i osetila sam punu snagu gneva naše kulture prema ženama koje govore“.

U martu 2019, Dep je podneo tužbu od 50 miliona dolara protiv Herd, navodeći da ga je oklevetala u tekstu Vašington posta. „Tekst se oslanjao na premisu da je gospođa Herd bila žrtva porodičnog nasilja i da je gospodin Dep počinio nasilje u porodici nad njom“, navodi se u tužbi, nazivajući tvrdnju o porodičnom zlostavljanju „kategorično i očigledno lažnom“.

U januaru 2020. su objavljeni snimci do kojih je došao Dejli mejl, a na njima se čuje kako Herd priznaje da je udarila Depa. S druge strane, Dep na snimku kaže: „Otišao sam sinoć. Iskreno, kunem ti se, jer jednostavno nisam mogao da prihvatim ideju o više fizičkog zlostavljanja jedno drugog“. „Jer da smo nastavili, postalo bi j***no loše. I dušo, rekao sam ti ovo jednom. Nasmrt sam uplašen da smo trenutno j***no mesto zločina“, nastavio je Dep. „Ne mogu da ti obećam da više neću biti nasilna. Bože, ja ponekad toliko pobesnim da puknem“, odgovorila je Herd.

Fotografija: YouTube printscreen

Sedmog jula 2020, tužba Džonija Depa protiv Sana otišla je na sud u Londonu. Džoni Dep i Amber Herd stigli su u Visoki sud pravde, a Herd je trebalo da svedoči u odbranu Sana. Depovi advokati tvrde da on traži „vindikaciju“, a ne novac, a sam Dep poriče optužbe o porodičnom zlostavljanju. Portparolka Herd rekla je časopisu „Vanity Fair“ da Herd nikada nije tražila ovaj postupak i da je pokušala da nastavi sa svojim životom.

U avgustu 2020. Amber Herd podnosi kontratužbu od 100 miliona dolara protiv Depa kao odgovor na njegovu tužbu za klevetu, optužujući ga da je organizovao „prljavu kampanju“ protiv nje. Herd je zatražila od suda da joj odobri imunitet od žalbe Depa i traži kompenzaciju od „ne više od 100 miliona dolara“, navodeći da je to „dvostruko veći iznos koji je gospodin Dep tražio od gospođe Herd“.

U novembru 2020, Džoni Dep je izgubio na sudu protiv Sana. Sudija Endrju Nikol rekao je da su optuženi dokazali da su njihovi navodi protiv Depa „u suštini tačni“, prenosi Asošiejted pres tada. „Utvrdio sam da je velika većina navodnih napada gospodina Depa na gospođu Herd dokazana u skladu sa građanskim standardima“, piše sudija u presudi. U martu 2021, Depu je odbijena dozvola za žalbu na presudu u slučaju Sana.

Fotografija: YouTube printscreen

Suđenje u Depovom slučaju za klevetu protiv Herd počelo je 11. aprila 2022. u Ferfaksu u Virdžiniji. Ispred suda okupili su se obožavaoci koji su upućivali poruke podrške. Prema rečima Depove advokatkinje, glumac će „otići u grob znajući da šta god da uradi, uvek će biti ljudi koji veruju da je zlostavljao ženu”. S druge strane, advokat Amber Herd kaže: „Tim gospodina Depa pokušaće da ovaj slučaj pretvori u sapunicu. Zašto, nisam siguran, jer dokazi nisu lepi za gospodina Depa“. Očekuje se da će među svedocima Herd biti Džejms Franko i Ilon Mask, koji bi mogli da učestvuju putem video veze.

Niz suđenja, sukob izjava, više strana upletenih, zajedno čine zavrzlamu kakva je ovaj proces. Teško je stati na nečiju stranu pored svega što se čulo u proteklih nekoliko godina i očekuje nas još susreta bivših supružnika, nakon kojih ćemo možda i saznati istinu.

Naslovna fotografija: YouTube printscreen

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još