Danas premijera filma ,,Nečista krv” na filmskom festivalu na Paliću

Danas će na Letnjoj pozornici filmskog festivala na Paliću, svetsku premijeru imati ostvarenje Milana Petrovića „Nečista krv – greh predaka”, koji se takođe nalazi u trci i za najbolji film, kao i za režiju. 

Priča filma nije svakako nepoznata budući da je film rađen po ugledu na delo Borisava Bore Stankovića „Nečista krv”. U glavnim ulogama našli su se Dragan Bjelogrlić, Andjela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović. 

Film će premijerno moći da odgledaju posetioci festivala, a širi auditorijum će morati da sačeka do kraja avgusta, ili početka septembra, kada se očekuje da film stigne u bioskope.

Dvadeset i osmo izdanje filmskog festivala održava se od 17-23 jula, a ovogodišnji festival otvoren je dodelom priznanja „Aleksandar Lifka” koje se dodeljuje za doprinos evropskoj kinematografiji. Ovogodišnji laureat je Aleksandar Berček. Što se tiče nagrade za regionalni doprinos, otišla je u ruke slovenske glumice Milene Zupančić, jedne od najznačajnijih jugoslovenskih glumica. 

Program je izdvojen u devet različitih celina, koje obuhvataju i takmičarski program koji je posvećen ostvarenjima koja izazivaju reakcije govoreći o sudbinama, ali i svim onim različitostima i lepoti koje su deo evropskog naroda. Od 1992. godine cilj festivala je okupljanje autora sedme umetnosti, a danas ovaj festival prikazuje čak više od 85 ostvarenja u više programskih celina. Pored takmičarskog dela, festival obuhvata i edukativni deo kroz različita predavanja i gostovanja priznatih filmskih autora i kritičara. 

Cover photo: This and That produkcija

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još