fbpx

Danas premijera filma ,,Nečista krv” na filmskom festivalu na Paliću

Danas će na Letnjoj pozornici filmskog festivala na Paliću, svetsku premijeru imati ostvarenje Milana Petrovića „Nečista krv – greh predaka”, koji se takođe nalazi u trci i za najbolji film, kao i za režiju. 

Priča filma nije svakako nepoznata budući da je film rađen po ugledu na delo Borisava Bore Stankovića „Nečista krv”. U glavnim ulogama našli su se Dragan Bjelogrlić, Andjela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović. 

Film će premijerno moći da odgledaju posetioci festivala, a širi auditorijum će morati da sačeka do kraja avgusta, ili početka septembra, kada se očekuje da film stigne u bioskope.

Dvadeset i osmo izdanje filmskog festivala održava se od 17-23 jula, a ovogodišnji festival otvoren je dodelom priznanja „Aleksandar Lifka” koje se dodeljuje za doprinos evropskoj kinematografiji. Ovogodišnji laureat je Aleksandar Berček. Što se tiče nagrade za regionalni doprinos, otišla je u ruke slovenske glumice Milene Zupančić, jedne od najznačajnijih jugoslovenskih glumica. 

Program je izdvojen u devet različitih celina, koje obuhvataju i takmičarski program koji je posvećen ostvarenjima koja izazivaju reakcije govoreći o sudbinama, ali i svim onim različitostima i lepoti koje su deo evropskog naroda. Od 1992. godine cilj festivala je okupljanje autora sedme umetnosti, a danas ovaj festival prikazuje čak više od 85 ostvarenja u više programskih celina. Pored takmičarskog dela, festival obuhvata i edukativni deo kroz različita predavanja i gostovanja priznatih filmskih autora i kritičara. 

Cover photo: This and That produkcija

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

ZOOMER LEKSIKON 07: Miloš Borjan

Koliko puta samo prođemo ulicom i ne primetimo one koji nam idu u susret. Ti sasvim „obični” prolaznici, a opet sa puno autentičnih priča...

Lović: Verujem da je budućnost izazovna, ali lepa

Novi je zanimljivi gost u Backstage-u je Lazar Lović, jedan od članova organizacije „Obrati pažnju" koja se bavi humanitirnim aktivističkim radom. Ova...

Međunarodna izložba „Zajednički jezik” na Bijenalu mladih

Juče je na Bijenalu otvorena prva međunarodna izložba savremenih umetnika, pod nazivom „Zajednički jezik”, predstavljena pod okriljem ULUS-a na nekoliko lokacija u Beogradu. 

Presek nedelje: ništa bez ulice

U moru medijskih informacija, prebukirani drugim obavezama, ne stižemo sve da ispratimo, pogledamo, pročitamo. Zato je tu PRESEK NEDELJE, da vam pruži...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još