Da li nas je Karleuša (opet) prevarila?

Pre samo nekoliko dana, Jelena Karleuša je, nakon jedanaest godina pauze, konačno objavila svoj dugo najavljivani jedanaesti studijski album pod nazivom „ALPHA“. Karleuša je često u medijima ovaj album najavljivala kao nešto što se na ovim prostorima nikada nije videlo ni čulo, takođe i kao album koji će dovesti do „smaka sveta“. Da li je došlo do smaka sveta kako je to Jelena najavljivala, kako zvuče i šta nam poručuju pesme sa novog albuma kao i koje sve easter egg-ove je Jelena sakrila u svojim pesmama; odgovore na ova pitanja donosim vam lično, nakon što sam najmanje jedanaest puta preslušao ALPHU i pregledao sve tvitove vezane za ovaj album. Uživajte u iskrenoj recenziji najnovijeg Karleušinog ostvarenja.

Foto: Youtube/Screenshot

Obećanje ludom radovanje

Jelena je čak u nekoliko navrata u svojim gostovanjima u televizijskim emisijama izjavila kako nas na novom albumu očekuje čak dvanaest pesama, kako će neke pesme biti otpevane na tkzv. spanglish-u (mešavina španskog i engleskog jezika), da će se desiti dueti sa svetskim zvezdama kao i da će za nekoliko pesama biti urađeni spotovi koji će pomeriti sve do sada postavljene granice na ovim prostorima.

Šta se zapravo desilo?

Na ALPHI se nalazi deset pesama, sve pesme su otpevane na srpskom jeziku (uz nekoliko reči na engleskom jeziku, da budem potpuno objektivan), sa samo jednim duetom i to sa Milicom Pavlović i sa samo jednim video spotom. Ne želim da uvredim Milicu Pavlović na bilo koji način, ali verujem da kada se kaže „duet sa svetskim zvezadama“ niko ne pomisli na Milicu Pavlović.

Izvor: Youtube / Screenshot | Video chat između Jelene, Milice i Devita koji se našao u spotu za pesmu „KARLYB*TCH“

Takođe, video spot za pesmu „KARLYB*TCH“ je nešto što po kvalitetu i produkciji koja stoji iza samog spota, nije viđeno do sada na ovim prostorima; ali je definitivno nešto što smo nebrojano puta videli na svetskoj sceni.

Dakle, Jelena nas je prevarila jer ništa od prvobitno rečenog se na kraju nije našlo na albumu.

Najbizarniji proizvod – Karly juice

Jedini video spot sa ovog albuma je spot za pesmu „KARLYB*TCH“ u trajanju od pet minuta i dve sekunde. Video počinje Jeleninim monologom koji izgovara obučena u zeleni kostim koji podseća na vanzemaljca: „Oduvek sam se trudila da budem na pravoj strani. Osporavana, hvaljena, svejedno. U vaš život dovele su me emocije, strast, mašta. Za neke normalna, za neke frik, ali u svemu uvek – alfa.

Nakon toga Jelena počinje da peva, ili bolje rečeno repuje tekst koji svojeručno potpisuje Mimi Mercedez, koji će svakako jako brzo svima ući u uši upravo zbog jedne strofe „Kažu neukus i kič je, sine Karli Božiji bič je, bolje reci kakvog ukusa je sok od moje pi*ke“.

Na pitanje kakvog ukusa je sok od Karleušine pi*ke lično nemam odgovor, ali korisnici društvene mreže Twitter su se itekako našalili na ime ovog stiha. Uostalom, pogledajte i sami.

Nedugo zatim, Jelena se nalazi za volanom oklopnog vozila, gde se odigravaju dve važne scene. Prva, gde Jelana na radiju pojačava zvuk TV voditeljke kako saopštava da je podignuta optužnica protiv Jelene Karleuše zbog fizičkog napada. Ovo se odnosi na napad na novinara Kurira, kog je Jelena izvređala i fizički napala jer ju je snimao dok je posećivala grob svoje, u tom trenutku, nedavno preminule majke Divne Karleuše.

Izvor: Youtube

Druga važna scena je trenutak u kojem Jelena noktima „mazi“ jelkicu za retrovizor na kojoj se nalazi lik američkog repera Kanye West-a, bivšeg muža poznate influenserke Kim Kardashian. Jelena i Kanye su se neko vreme pratili na Instagramu, a u trenutku pisanja ovog teksta ne mogu da tvrdim da li su se međusobno otpratili ili ne, jer je West nedavno odlučio da trajno obriše svoj nalog na Instagramu.

Izvor: Youtube / Screenshot

I ova scena je izazvala reakcije na Twitteru, među kojima se našla i fotošopirana verzija ove scene, gde se umesto Kanye-a nalazi glava novinara zabave sa nova.rs Pere Jovovića. Jovović se dovodi u vezu sa Karleušom jer je njegove tekstove nebrojano puta prozivala na svojim Instagram Story-ima.

Možda sam se s drugim dopisivala

U pesmi „Karma“ nekoliko puta Jelena ponavlja stihove „Možda sam se s drugim dopisivala, možda sam se opet gola snimala“ što za mene implicira na navodnu Karleušinu aferu sa fudbalerom Ognjenom Vranješem. Ovu aferu obeležile su brojne naslovne strane na kojima su objavljivane navodne nage fotografije Jelene Karleuše, za koje se takođe sumnja da ih je navodno u etar pustio upravo Ognjen Vranješ.

Izvor: karleusa.com

Opšti utisak: pozitivna nula

Imajući u vidu koliko je i sama Jelena hajpovala za ovaj album, koliko se često hvalila koliko je novca uložila u ovaj album, koliko se po skupštinskim sednicama spekulisalo koliko je (našeg) novca Jelena dobila od državnog Telekoma za potrebe realizacije ALPHE; kada bi brojčano od 0 do 10 ocenjivao album, dao bih mu pozitivnu nulu.

Zašto? Zato što nas je Jelena po ko zna koji put obmanula. Zato što ovaj album nije doneo apsolutno ništa epohalno novo na domaću scenu. Zato što smo svi mi dali novac (preko Telekoma) da bi neko pevao o ukusa soka svoje vagine. Zato što delovi izgledaju kao jeftina dosetka za spas u zadnji čas.

Ipak, da opravdam pozitivnu nulu; napravio sam listu od TOP 3 pesme sa novog albuma po mom ličnom izboru.

1. ALIEN

Ako su vam se dopadala dosadašnja muzička ostvarenja Jelene Karleuše, onda će vam se itekako dopasti i ALIEN jer on najviše liči na Karleušu na koju smo svi navikli.


2. MASHALLAH feat. Milica Pavlović

Iako nije obećani duet sa svetskom zvezdom, ovo je prvi Jelenin ali i Miličin ženski duet. Pesma ima dobar ritam i jaaaako brzo ulazi u glavu.


3. REHABILITACIJA

Pristojna balada sa jednom lepom porukom. Emotivno, jako, i pravo u metu. Stilski me itekako podseća na „Prolazi“ Ane Nikolić.

Intervencija autora

Jelena nas je sve (opet) prevarila?

U trenutku rada na ovom tekstu nisam ni slutio da će samo par dana kasnije Jelena najaviti i svoj dvanaesti studijski album pod nazivom „OMEGA“ za koji kaže da je na njemu radila uporedno sa „ALPHA“ albumom.

Izvor: Instagram @karleusastar / Screenshot

Dakle, Jelena je možda uradila i više od onoga što je prvobitno obećavala. Možda nas, zapravo, i nije obmanula. O „OMEGA“ albumu ću svakako govoriti odmah nakon što izađe, tako da očekuje vas još jedna iskrena recenzija.

A do tada, uživajte! <3

Naslovna fotografija: JELENA KARLEUŠA – KARLYB*TCH (OFFICIAL MUSIC VIDEO), youtube printscreen

Darko Gligorijević
Darko Gligorijević
Polu poljoprivrednik, polu čovek koji piše tekstove.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još