Sutra počinje 6. Dunav Film Fest koji će ekskluzivno zatvoriti novi film Džonija Depa

Projekcijom filma „Momak i devojke” reditelja Ivice Vidanovića sutra u Smederevu počinje šesto izdanje Dunav Film Festa i trajaće do nedelje, 27. avgusta kada će ga zatvoriti projekcija novog filma Džonija Depa Madam Di Bari”.

U okviru programa na nekoliko atraktivnih i značajnih lokacija biće prikazano 35 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine. Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati u projekcijama filmova na mestima poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda, na letnjoj sceni i u bioskopu Centra za kulturu Smederevo.

Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

O nagradi će odlučivati žiri u sastavu Iveta Ivanova, glumica i rediteljka iz Bugarske, Jelena Mihajlović, glumica i direktorka Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica i Zoran Amar, reditelj.

Film „Momak i devojke“, promo

Festival će u nedelju, 27. avgusta u 20 časova zatvoriti ostvarenje „Madam Di Bari” rediteljke i glumice Majven (Maïwenn). Film koji je otvorio ovogodišnji filmski festival u Kanu vraća Džonija Depa na bioskopsko platno i to velikom ulogom poznate istorijske ličnosti, francuskog kralja Luja XV. Film rasvetljava lik poznate ljubavnice francuskog kralja Luja XV, Mada di Bari, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine.

Ulaz na festivalske projekcije je slobodan, sem programa koji će biti prikazan u Malom gradu Smederevske tvrđave. Novina od ove godine je da će publika svoje ulaznice moći da nabavi i onlajn, putem sajta Centra za kulturu Smederevo: sdkultura.rs

Naslovna fotografija: Stéphanie Branchu – Why Not Productions / Dunav Film Fest Promo

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još