Bolnički kapaciteti u Batajnici popunjeni, apel za vakcinacijom

Direktorka bolnice u Batajnici izjavila je da su kapaciteti bolnice popunjeni ujedno nazvavši ovaj trenutak najtežim u radu bolnice.

Nakon sastanka sa državnim sekretarima u Ministarstvu zdravlja direktorka bolnice Tatjana Adžić Vukićević je za medije navela da su kapaciteti ove ustanove popunjeni, te da su sada kliničke slike “mnogo drastičnije” i da se uglavnom radi o mlađim ljudima.

Ona je takođe uputila apel građanima i građankama da se odazovu masovnoj vakcinaciji “jer samo vakcina nas može iz ove užasno teške situacije spasiti“, uz nagoveštaj da su zaposleni na “ivici psihičke i fizičke iscrpljenosti”prenosi N1.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić ovom prilikom je izjavio da je situacija teška i u ostalim kliničko-bolničkim centrima i kovid bolnicama.

Zabrinutost povodom pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji juče je iskazao i Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović. „Imamo obezbeđena mesta za 24 sata i nešto više, iza toga moraju da se otvaraju novi kapaciteti“, rekao je novinarima i novinarkama.

Istakao je i da se proverene mere poput održavanja distance, zaštitne maske i vakcinacije ne poštuju dovoljno.

Izvor: Firuz Kutal

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još