Žurka na otvorenom u Studentskom gradu povodom Dana studenata i studentkinja

Danas oko 18h studenti i studentkinje počeli su sa okupljanjem na čuvenim klupicama u Studentskom gradu uz nepoštovanje epidemioloških mera.

Prethodnih dana u više navrata aktuelne su bile žurke na otvorenom kojima su prisustvovali uglavnom studenti i studentkinje, a 27. marta u dvorištu ovog doma je reagovala i policija.

Na ovoj žurci, kao ni na prethodnim se ne poštuje propisana distanca niti učesnici i učesnice nose maske. Nakon okupljanja uz muziku i konzumiranje alkohola na istim klupicama mogle su se pronaći limenke, flaše i ostalo smeće koje su okupljeni i okupljene ostavljali.

Podsećanja radi, zdravstveni radnici i radnice su se oglasili/le povodom jako ograničenih kapaciteta u zdravstvenim ustanovama jer sve više ima zaraženih virusom SARS-Cov2, a u Kragujevcu je organizovan i prekid rada na 20 minuta da bi skrenuli pažnju javnosti da su na ivici pucanja i snage.

Dan studenata, 4. april ustanovljen je u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine, a tog istog dana je student prava Žarka Marinović poginuo u sukobu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Studentski život u realnoj priči – borba za opstanak ili najlepše životno doba?

Poslednjih nekoliko meseci svet je suočen sa različitim krizama. Možda je bolje ne navoditi sve, jer sve to stvara određenu dozu mučnine,...

Kad opskurni rijaliti bude edukativan

liti kako mi se u prvih 24h u Londonu dopao samo goli rijaliti Juče sam sleteo u London...

Minja Marđonović – Doživela sam digitalno ubistvo

Nakon jednog feminističkog protesta - Minja je ućutkana i obrisana sa svih digitalnih platformi. Jedni pokretom ruke hakera. Za feministkinju čiji je...

tam: Lepo je što me gej zajednica smatra svojom

Ona spada u novu generaciju alternativnih pop artista koji kreiraju i izvode muziku koju osećaju. Ali je i mnogo više od...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još