Žurka na otvorenom u Studentskom gradu povodom Dana studenata i studentkinja

Danas oko 18h studenti i studentkinje počeli su sa okupljanjem na čuvenim klupicama u Studentskom gradu uz nepoštovanje epidemioloških mera.

Prethodnih dana u više navrata aktuelne su bile žurke na otvorenom kojima su prisustvovali uglavnom studenti i studentkinje, a 27. marta u dvorištu ovog doma je reagovala i policija.

Na ovoj žurci, kao ni na prethodnim se ne poštuje propisana distanca niti učesnici i učesnice nose maske. Nakon okupljanja uz muziku i konzumiranje alkohola na istim klupicama mogle su se pronaći limenke, flaše i ostalo smeće koje su okupljeni i okupljene ostavljali.

Podsećanja radi, zdravstveni radnici i radnice su se oglasili/le povodom jako ograničenih kapaciteta u zdravstvenim ustanovama jer sve više ima zaraženih virusom SARS-Cov2, a u Kragujevcu je organizovan i prekid rada na 20 minuta da bi skrenuli pažnju javnosti da su na ivici pucanja i snage.

Dan studenata, 4. april ustanovljen je u znak sećanja na studentske demonstracije 1936. godine, a tog istog dana je student prava Žarka Marinović poginuo u sukobu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još