ZOOMER OCENJUJE: La Casa De Papel p1

Zoomer je u frci, trci, haosu i nije stigao da izbindžuje poslednju sezonu. Shame on us! Zato, ovaj put ocenjujete vi! Pozvali smo publiku da oceni serijal, a ovo su utisci nekih od njih. SPOJLERA BEZ, jer nećemo da nam kvare utisak.

IVANA MOMČILOV

Teško da ću moći bez spojlera (smeh). Opšti utisak – rat. Kroz svih pet epizoda rat, pucačina i prenaglašenost. Lik Sijere, koja mi je omiljeni lik od kad se pojavila, mi je bio pomalo krindž. Toliko ispaljenih metaka, a skoro niko nije nastradao.

Generalno, falila mi je strategija koja je seriju činila zanimljivom. Ni mrvicu toga nismo dobili. Možda će se to popraviti u drugom delu, ali kako je ostalo još samo pet epizoda, ne verujem… Ne mogu da kažem da sam očekivala više, ali sam očekivala drugačije.

Ono što je srž serije je nedostajalo.

ALEKSANDRA MITROVIĆ

Očekivanja su bila veća. Kraj prve polovine pete sezone jeste šokantan, ali se od početka moglo naslutiti šta će se i kome desiti zahvaljujući mnogobrojnim flashback-ovima. Ubacivanjem onih (za sada) nerelevantnih se stvara osećaj razvlačenja serije kako bi se popunili minuti. Igra taktikama se pretvorila u čistu igru oružjem, čime se poljuljao sam koncept serije.

Žene su predstavljene jačim nego u prethodnim sezonama i one i njihova delanja će definitivno obeležiti ovu sezonu, dok se serija ovog puta produbljenije od drugih bavi i pitanjem transrodnosti, što je za pohvalu.

Igra taktikama se pretvorila u čistu igru oružjem

KATARINA SREMČEVIĆ

Plašila sam se kako će biti, da nije samo fan servis, da ne upropaste seriju, ali su opravdali očekivanja. Puno akcije, dramatično je i ne smeta, a akciju prekidaju izrazito intimnim detaljima. To mi se mnogo svidelo, kako prikazuju emocije i mentalna stanja ljudi u tim situacijama. Nije klasična akcija u kojoj se akteri predstavljaju kao roboti koji su nedodirljivi.

Drugo, pokazali su zašto će evropska kinematografija zauvek da bude bolja od američke. U svoj toj akciji i pucačini ima toliko dubokih stvari, dosta ideologije, dosta jasnih poruka. A nije patetično. Vrlo inteligentan scenario. Izaziva dosta emocija u gledaocu i naravno, ono zbog čega obožavam seriju od početka, svaki kraj epizode je toliko dobar da ne možeš da ne pustiš sledeću.

Ima dosta priča likova iz prošlosti, ali su na mestu i prate priču. Gluma je takođe dobra. Kraj ne mogu da opišem bez spojlera, ali je poruka mnogo dobra. Podsetilo me je na neke lične stvari i bukvalno sam zaplakala (smeh). Toliko sam bila u situaciji da nisam ni izvalila da je kraj epizode, nego sam čekala sledeću, a ono piše KRAJ PRVOG DELA.

Nije klasična akcija u kojoj se akteri predstavljaju kao roboti koji su nedodirljivi.

Kako se vama dopalo? Pišite nam u komentarima! 🙂

Fotografije: Netflix, trailer / youtube printscreen

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još