TOP 5 novogodišnjih aktivnosti

Ne znaš gde ćeš za Novogodišnje praznike? Muče te silne ponude za doček? Look no further, izdvojili smo 5 najboljih aktivnosti kojima možeš da ispuniš svoje stresne pretpraznične dane. 

NURDOR

U toku su dve humanitarne akcije NURDOR-a. Putem preporučenih donacija u vidu paketića možete pružiti finansijsku podršku za decu obolelu od malignih bolesti. S druge strane, pokrenuli su streetwear brend pod nazivom SUPERHERO, i kupovinom svakog komada odeće direktno podržavate NURDOR-ov rad. Kaže se da odeća uvek treba da priča priču, tako da, postoji li bolja priča od toga da ste pomogli nekome?

foto / @NURDOR – Tviter

Svratište za decu Beograd

Svratište za decu Beograd svake godišnje sprema novogodišnje paketiće. U narednom periodu (do 31. januara) prihvataju samo nove stvari. Donacije primaju utorkom, četvrkom i nedeljom. Takođe, naglasili su šta je deci najviše potrebno: odeća, obuća, čarape, veš, užina, slatkiši, igračke i higijenska sredstva. Budući da su rešili pitanje “ne znam šta im treba”, sad je pravo vreme da uhvatite svoje prijatelje za ruku i produžite tamo nakon popodnevne kafice.

foto / @svratistebgd – Instagram

Dečje srce

Paketići i novčana podrška nisu jedini načini da pomognete ove praznične sezone. Organizacija Dečje srce drži otvorena vrata volonterima za rad sa decom i odraslima sa smetnjama u razvoju. Winter date idea: what if we kissed on our way to volonterska obuka?

foto / @ho_decjesrce – Instagram

Liceulice

Ukoliko želite da pružite dodatnu podršku magazinu Liceulice i njihovim divnim prodavcima, ali ne znate kako, na njihovom sajtu možete detaljno saznati o načinima na koje možete da pomognete. Pored kupovine časopisa na ulici, možete se pretplatiti na časopis, poslati donacije direktno u njihove programe podrške (koji uključuju i opciju sponzorisanja konkretnog prodavca), kao i da se prijavite da volontirate na njihovim događajima i programima ili da sami smislite akciju u svom okruženju. I ne zaboravite da nas pozdravite u svom svečanom govoru ako ste ovde našli motivaciju za svoj projekat!

foto / @liceulice_ – Instagram

Solidarna kuhinja

Nezavisni kolektiv Solidarne kuhinje od 2020. godine deli obroke ljudima sa margine društva. Njihovi aktivisti spremaju, prikupljaju i distribuiraju obroke svake nedelje. Možete se priključiti njihovom volonterskom kolektivu, gde se prijavljujete za poziciju kuvara, vozača ili terenca, a možete i donirati sredstva za namirnice preko njihovog dinarskog računa ili Paypal-a.

foto / @solidarna_kuhinja – Instagram

Zoomer vam želi srećne praznike i da nam šaljete slike sa volontiranja!

Naslovna fotografija / Pexels

Ina Stanković
Ovo ćete srediti u montaži.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još