Doživeli_e ste diskriminaciju na tržištu rada zato što ste trans* osoba? Podelite to sa nama.

Zoomer.rs u okviru projekta koji podržava BIRN istraživačka mreža istražuje oblike diskriminacije transrodnih, nebinarnih i rodno-varijantnih osoba na tržištu rada, a u tom procesu ste nam ključni VI!

Želimo da čujemo i predstavimo vaše autentične priče i iskustva iz radnog okruženja.

Želimo da saznamo:

  • Da li ste se osećali diskriminisano u razgovoru za posao?
  • Da li ste pretrpeli diskriminaciju ili nasilje na radnom mestu od strane poslodavaca, kolega ili klijenata?
  • Da li se odnos poslodavaca ili kolega ka vama promenio nakon autovanja, da li je to uticalo na vaše radne zadatke ili mogućnosti napredovanja?
  • Da li ste ove oblike ponašanja prijavili i da li je bilo reakcije?

Cilj istraživanja je da iz ugla transrodnih, nebinarnih i rodno-varijantnih osoba predstavimo izazove sa kojima se susreću prilikom stupanja na tržište rada, kako sistemske probleme (neprepoznavanje rodnog identiteta, promena dokumenta, prisilno autovanje) tako i predrasude i diskriminaciju u radnom okruženju.

Kako možete pomoći?

Tako što ćete izdvojiti deset minuta i popuniti upitnik u kome ćete ispričati svoja iskustva, s konačnim ciljem što adekvatnijeg predstavljanja u javnosti. Sve što navedete može nam pomoći kako bi ovu temu istražili na što bolji način. Ako imate bilo kakvih nedoumica, ili ako vam je potrebna pomoć pri popunjavanju upitnika, slobodno nas kontaktirajte direktno na e-mail nemanja@e8.org.rs.

Budite slobodni da upitnik prosledite drugim transrodnim, nebinarnin i rodno-varijantnim osobama, svojim prijateljima_cama i poznanicima_cama, kako bi što reprezentativnije bio prikazan diverzitet izazova sa kojima se suočavate.

Upitnik je u potpunosti anoniman.

LINK KA UPITNIKU

Hvala!

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još