Svjetske premijere i filmovi u trci za Oskara na 50. FEST-u

Novi hrabri svet

25. februara počinje pedeseti po redu Međunarodni filmski festival koji nosi slogan NOVI HRABRI SVET. Gledaoci će imati priliku da na čak sedam različitih lokacija u Beogradu pogledaju preko predeset filmskih ostvarenja

Poslednji dani februara već pedeset godina unazad rezervisani su upravo za FEST. Za polovinu vijeka, koliko postoji, FEST je postao jedna od glavnih filmskih smotri i kulturno obilježje Beograda. Međunarodni filmski festival otvoren je za sve relevantne autore svijeta. Pruža priliku gledaocima da uživaju u ostvarenjima koja se ne nalaze na bioskopskim repertoarima.

Tradicionalno, repertoar ovog festivala čine glavni i nekoliko pratećih programa. Ove godine očekuje nas preko pedeset različitih naslova, podijeljenih u četiri kategorije. Očekuju nas sledeće kategorije: Glavni takmičarski, Glavni van konturencije, Gala i FEST fokus.

Čast da otvori jubilarni pedeseti FEST imaće film ,,Strahinja Banović“, reditelja Stefana Arsenijevića. Ovaj film nalazi se na listi glavnog programa van konkurencije.

Takođe u toku ovogodišnjeg FEST-a publiku očekuju dvije specijalne projekcije ruske i američke produkcije. Svjetsku premijeru u Beogradu i paralelno sa ruskom premijerom imaće film „Hoću muža“. Režiju potpisuje Sonja Karpunjina, a jedan od producenata je naš proslavljeni glumac Miloš Biković, koji je i glavni protagonista filma. „Hoću muža“ u kategoriji je Gala – specijalna projekcija. Takođe uporedo sa svjetskom premijerom posjetioci FEST-a imaće priliku da uživaju u novom filmu „Betmen“.. Ovaj najnovije ostvarenje američke produkcije u režiji je Meta Rivsa, a glavnim ulogama su Robert Patison i Zoi Krevic.

„Hoću muža“ zvanični trejler:

Kompletan program možete pogledati na ovom linku: Program FEST-a

Umjetnost ne možemo rangirati niti stvoriti neki šablonski kriterijum za istu. Svakako važno i više nego potrebno autorima dodijeliti priznanje za rad i stvaralaštvo. Ko će biti laureati ovogodišnjeg FEST-a odlučiće žiri koji čine: Miloš Biković, Tamara Dragičević, Đerđi Raduli, Argiris Papadimitropulos i Toni Gojanović; u kategoriji Glavni takmičarski program i Ljubiva Luković, Strahinja Madžarević i Filip Đurić u kategoriji FEST fokus.

Događaje sa FEST-a moći ćete pratiti na Zoomer-u.

„Hoću muža“ zvanični trejler:

„Betmen“ zvanični trejler:

Fotografija: danubeogradu.rs

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još