Šta sve možeš sa 1000 dinara?

Tokom jučerašnjeg dana u emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom „Happy“ voditeljka emisije Aleksandra Brčić rekla je, da će svaki student izaći gde god za 1000 dinara, na Gazeli ili negde drugde.

izvor: youtube.com (Rajko Kljajić)

Zašto vređate studente?

U ovom trenutku, većina studenata može potvrditi da je u prethodnih pet godina učestvovala na nekom protestu. To što se trenutno školuju i imaju preko osamnaest godina znači samo da su spoznali svet i znaju koliko je teško. Ako pogledamo samo okolnosti kao što su pandemija, sve veća inflacija, neizvesnost u pogledu stanovanja ili pronalaženju posla, to su sve teme koje se tiču mladih.

Za koliko ti izlaziš?

Poređenje da će svako izaći za 1000 dinara gde god da mu se kaže, vraća sve one koji se trenutno školuju na poziciju da su manje vredna kategorija u društvu. Studenti se predstavljaju kao oni koji bi uradili šta god za jednu kafu. Ovakvi narativi su loši pošto bitnu grupaciju u društvu koja treba da bude osnov za dalji razvoj države predstavljaju kao nebitne. Pored toga što smatraju da su im pare potrebne kako bi izašli na ulice, banalizuju i sve ono zbog čega se izlazi. Ako nije bitno zbog čega se izlazi, onda sigurno izlaze zbog par pića ili kutije cigara.

Studenti su u pravu

Na društvenim mrežama veliki broj mladih je podelio video. Njih dotiču sve bitne teme u ovom društvu kao i kad ih neko omalovažava. Osim što se bore za čist vazduh, zemljište bolju budućnost, niko od njih ne želi da njihovo mišljenje svodi na hiljadu dinara. Oni žele da se njihov glas čuje i da napokon neko obrati pažnju na njihove potrebe. Za nekoliko dana videćemo koliko je bitan glas mladih.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još