Sajam volonterizma ponovo u Beogradu!

Sajam volonterizma je jednodnevni projekat informativno-edukativnog, a pored toga i humanitarnog karaktera, koji će se održati u subotu, 16. decembra na Filozofskom fakultetu sa početkom u 12.00 časova. Događaj organizuje omladinsko, neprofitno i nevladino udruženje Svetski omladinski talas.

Kroz različite panele i radionice učesnici će imati priliku da na praktičan način upoznaju svet volonterizma i otkriju koje vrednosti ono neguje.

Ovogodišnji Sajam se sastoji iz 3 segmenta:

Predavanje: „Volontiranje – mala tajna uspeha“ koje će učesnike projekta provesti kroz jedinstvenu volontersku priču predavačice – Ane Paunović. Učesnici će imati priliku da čuju ličnu priču o svim mogućnostima, prednostima i izazovima koje nosi volontiranje. Saznaće o ključnim trenucima i naučenim lekcijama kroz volontersko iskustvo koje su oblikovale predavačevu karijeru i doprinele formiranju njegove ličnosti.
Panel diskusija: „Istraži raznolikost volontiranja“ gde će se učesnici projekta bliže upoznati sa pojmom volonterizma i benefitima koje ono sa sobom nosi. Kroz interaktivnu diskusiju, učesnici će imati priliku da kroz primere panelista saznaju na koji način mogu da razviju svoje veštine putem volonterskog rada.
Radionica „ISWiB“ pustolovine kroz koju će učesnici moći da dobiju prvi modelarni primer volontiranja i to na najvećem međunarodnom festivalu u regionu. U radionici će učestvovati više koordinatora ISWiB festivala, koji će približiti rad u čak tri volonterska sektora i sa učesnicima podeliti svoja volonterska iskustva. Tokom cele radionice učesnici će iz prve ruke upoznati raznovrsne izazove, ali i čari ovog jedinstvenog događaja.

Ove godine, Svetski omladinski talas će po drugi put dodeliti nagradu „Volonter godine”, osobi koja se tokom 2023. godine istakla po svom volonterskom aktivizmu i odlučila da svoje vreme posveti doprinosu zajednici.

Na Sajmu će biti organizovana i humanitarna akcija u kojoj će svi prisutni moći da učestvuju, a sav prihod će biti prosleđen Dorotei Stanković, devojčici koja boluje od cerebralne paralize.

Više informacija o samom događaju, kao i o načinu prijavljivanja možete pronaći na Instagram profilu Svetskog omladinskog talasa – @sot_org.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još