Rez

– Sutra odlazim.

Poslednja rečenica koju je podelila sa njim. Bila je ispred njega, u vešu, dok se tik iznad jasno video ožiljak od carskog reza. Prvi put, nakon višemesečnog odsustva pogleda i dodira pokazala je svoje nago telo i mesto gde je izvađen plod njihove ljubavi, ali i nešto samo njeno, pokretač ljubavi. Od svega, ostali su samo ožiljak i majčinstvo.

****

Još jednu kućnu žurku posetila je u nadi da će je sresti. Želela je nešto više od povremenih susreta kada im se društva poklope ili pogleda u javnosti koji su najčešće imali zadnje namere. Nije volela da dolazi na vreme, već svojim kasnim ulaskom da dobije pažnju i pokaže da je mama žurki stigla. Ipak, mama nije ovde došla radi dobrog provoda, već zbog jedne plavuše koja joj mesecima nije izašla iz glave. Pogled joj nakon ulaska nije dugo lutao i brzo je pronašla ono, tačnije onu zbog koje je došla. Iskoristila je svoje znanje i umeće, prišla joj, povukla je i počela je zabava koja ih je pred kraj žurke odvela u krevet kako bi praktično primenile beskrajni bestelesni seks.

****

Bila je u nekom međuprostoru. 

Nije osećala nikakvu privlačnost.

Otkako je rodila, za njega više nije bila žena, ali veći problem je što ona ni sebe više nije tako doživljavala. Žene, a i druge muškarce, sebi je odavno zabranila. Sada je u ogledalu videla samo iscrpljeno, osakaćeno telo. Prihvatila je činjenicu da je sada samo majka i često je u besanim noćima govorila:

“Mama je sebi rodila srodnu dušu.”

****

Broj promila u krvi nije bio poznat. Osećala je da se budi u zagrljaju topline poput doma. Kako je sunce sve više probijalo kroz prozor, otvorila je oči i gledala svoje nago telo. Bila je srećna.

****

Poslednji dani trudnoće i prvi dani nakon porođaja bili su Golgota. Došao je period sivila koji je dobijao svakim danom dobijao tamnije nijanse. Vera koju je imala, da je u blagoslovenom stanju dok gleda svoj stomak koji tek počinje da raste i mazi ga pažljivo kao da miluje samo dete polako je nestajala.

****

Ovog puta bila je pametnija i tražila joj je broj kako bi ostale u kontaktu. Tu je počelo dinamično flertovanje koje je delovalo kao da nikada neće imati kraja. Žurke, izlasci, kasni razgovori, kvalitetan seks. Mislila je da neće prestati. U jednom od izlazaka upoznala je, kako je mislila, mušku verziju sebe. 

****

Saznanjem da je trudna nije bila sigurna da li to želi. Sa jedne strane, bila je premlada, ali sa druge, verovala je da je pronašla nekog ko zapravo može biti dobar otac i dobar muž. Takav stav je, kako se kasnije saznalo, bio obostran. Kada je već ostavila sve u prošlosti, možda joj je baš ovo i bilo potrebno, da oformi porodicu u kojoj će sve biti drugačije od onoga što je imala. Možda se njena potraga za mirom i istinskom srećom zapravo tu završava.

****

Odlučila je da okonča svoju jednogodišnju vezu sa devojkom zbog muškarca kojeg nije poznavala ni puna dva meseca. Zapravo – sve je to odlučila okolina koja je morala biti zadovoljena. Možda se njena potraga za mirom i istinskom srećom ovde ipak nastavlja.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još