Proslava 100. izdanja LICEULICE

Ovog vikenda na Dorćol Platzu je održana proslava povodom 100. izdanja magazin LICEULICE. Program je vodila Maja Dragić a gostima su se obratili Milosav Marinović direktor i glavni i odgovorni urednik magazina Liceulice, umetnica Jana Danilović koja je ukrasila korice poznatog magazina, Danilo Ćuričić iz inicijative A11 i mnogi drugi.

Prvi broj magazina LICEULICE je izašao 2010. godine i štampan je u hiljadu primeraka, od kojih je prodato jedva dvesta. Uz pomoć velikog broja saradnika iz raznih oblasti, magazin LICEULICE s vremenom je prerastao u razgranatu medijsku platformu, namenjenu edukaciji i motivaciji građana za aktivizam, promociju demokratskih principa i vrednosti građanskog društva.

Magazin omogućava svojim prodavcima da ostvare prihod prodajom svakog primerka i zarađuju polovinu od prodaje. Kroz ovu inicijativu samozapošljavanja, uz pružanje dnevne psihosocijalne podrške, podržavaju ih da steknu samopouzdanje, razviju veštine i krenu ka nezavisnosti. Odlučili su se da ne budu samo pasivni pružaoci humanitarne pomoći, već da aktivno rade na osnaživanju prodavaca kako bi svojim trudom mogli da unaprede svoje živote.

Pozivamo vas da, kad budete imali priliku, uzmete svoj primerak 100. izdanja dok ga još ima.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još