Produžen rok umetničkog eko konkursa za mlade

Klimatske promene i posledice koje one mogu imati po prirodu i društvo problem je sa kojim se već suočavamo, a koji će eksalirati u ne tako dalekoj budućnosti. Nepodnošljive vrućine, zagađen vazduh, smanjen broj šuma, odumiranje flore i faune pojave su koji su nam svima dobro poznate. Zato postavljamo pitanje šta mi, kao pojedinci, možemo da uradimo kako bismo očuvali život na planeti i sprečili klimatske katastrofe. Upravo zbog toga, 54/55. BITEF realizovaće se u skladu sa zelenom filozofijom, sa ciljem da se negativan uticaj na životnu sredinu svede na minimum. U realizaciji festivala biće preduzeti svi koraci kako bi se potrošnja i štampa papira svela na minimum, odnosno za sve aktivnosti koristiće se reciklabilni materijali. Na ovaj način, BITEF daje svoj doprinos u očuvanju životne sredine i poziva svoje učesnike, posetioce ali i širu javnost da u realizaciji različitih aktivnosti primeni principe ,,zelene’’ adaptacije, koliko god je to moguće.

Ukoliko želiš da doprineseš našem cilju, a mlad/a si, kreativan/na, imaš mnogo ideja i želiš da ih realizuješ na ekološki ispravan način, pozivamo te da osmisliš kreativna rešenja BITEF brend materijala i postaneš deo ovogodišnjeg festivala!

Tražimo kreativna rešenja za izradu funkcionalnog i ekološki prihvatljivog
brendinga:

  • info pult
  • glasačka kutija
  • press wall
  • roll up
  • cirade
  • i sve ostale umetničke instalacije koje će upućivati na BITEF

Rešenja koja pobede imaće priliku da svoj rad prikažu na izložbi u organizaciji BITEF-a, a dobiće i akreditacije za festivalske programe, kao i smeštaj za vreme trajanja festivala i refundaciju putnih troškova za kandidate koji nisu iz Beograda. BITEF obezbeđuje sav potreban materijal za izradu rešenja.

Konkurs je otvoren za mlade do trideset godina, vizuelne umetnike, dizajnere, studente i studentkinje umetničkih fakulteta i sve one koji žele da svoju kreativnost iskažu na ovaj način. Svi zainteresovani mogu se prijaviti pojedinačno ili u grupama do petoro. Po okončanju konkursa, BITEF tim će formirati dve radne grupe od po petoro učesnika koje će realizovati svoje ideje.
Prijava bi trebalo da sadrži:

  • ime i prezime pojedinca ili svakog člana tima
  • kratku biografiju pojedinca ili svakog člana tima
  • opis kreativnih rešenja
  • skica kreativnih rešenja

Rok za prijavu produžen je do 8. avgusta u 23:59. Prijave slati na mejl adresu
 magdalena.zrnjevic@bitef.rs.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Bitefa 10. avgusta 2021. godine.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još