Presek nedelje: Čuvari murala

Neko čuva zid, a neko ima jaja. Ukratko, o nedelji za nama.

NEDELJA, 07. novembar

Foto: Grand yotuube, printscreen

Smrt poznatog pevača i smrt muftije

Napustio nas je poznati pevač narodne muzike Marinko Rokvić, a istog dana i muftija Muamer Zukorlić.

Naravno da je to bilo na svim naslovnim stranama. Sa maksimalnim udaranjem na emocije, jer to prodaje novine. Uglavnom su to bili Marinkovi stihovi „I kad me svi zaborave, nemoj ti“, a dobili smo i informaciju da je njegov sin Nikola predosetio da će mu otac umreti jer je pevao pesmu „Umrem li…“ i plakao. Odakle te informacije Telegrafu, ne znamo, ali im je očigledno mesto na naslovnoj strani. Dalje saznajemo i kome je umro na rukama, koju želju nije stigao da ostvari, koji su mu poslednji stihovi… ali i da postoji „prokletstvo broja 67″ jer nas u poslednje tri godine u toj životnoj dobi napuštaju najveće muzičke zvezde. Nešto poput kluba 27, samo za estradu. Valjda.

Da ne bude sve svedeno i profesionalno kad je u pitanju muftija, potrudio se niko drugi do Vojislav Šešelj. Naime, Šešelj veruje da je Zukorlić otrovan, jer je i Mehmed Spaho otrovan jer je bio smetnja sprovođenju sporazuma Cvetković-Maček. Ok.


PONEDELJAK, 08. novembar

Foto: N1

Pakt protiv Srbije

A ko drugi, nego Đilas, Šolak, Kurti i Milo Đukanović. Na specijalnom zadatku. Traže sankcije Srbiji, ruše Republiku Srpsku u SAD, podržavaju ih albanski lobisti jer će Đilas priznati Kosovo i genocid. „Svi nas mrze i rade protiv nas“ paranoja i dalje je aktivna.
Ali, sad to ima i svoju pozadinu. Sećate se one priče kako se Telekom udružuje sa svima živima da bi uništio SBB i ostvario monopol i pogasio sve antirežimske medije? E, pa malo smo se zeznuli. Nije to. Zapravo Šolak hoće sankcije srpskim kompanijama, da bi zeznuo Telekom i spasio SBB propasti. Sure.


UTORAK 09. novembar

Foto: Dušan Panajotović, izvor Espreso

Nova godina bez kafana

Rekao Tiodorović. Na naslovnoj strani Blica. Za kafane i restorane ne znamo, ali trg može, što da ne. I to sa Karleušom, Marijom Šerifović i Sarom Jo. I to za džabe. Rekao Vesić.
Što bi se ikada struka i politika složile oko bilo čega.

No, Objektiv je našao još jedno veliko otkriće. Nakon što su otkrili misteriju broja 67, sada su otkrili i prokletstvo beretki. Naime, u velikom istraživanju utvrdili su da su ključni Legijini ljudi doživeli teške zdravstvene i porodične brodolome. Objektiv je, ne Zona sumraka. Proverio sam.


SREDA 10. novembar

Foto: Nova.rs

Država postala čuvar murala

Ovo nećete naći na naslovnici tabloida. Njima nije u interesu da se sazna da neko u Srbiji ima jaja.
Samo u Danasu možete čitati o tome kako je na dan borbe protiv fašizma država uhapsila dve antifašistkinje i aktivistkinje koje su gađale jajima mural ratnog zločinca. Mural koji država nije uklonila, a zabranila je građanima da ga uklone, pa ga čuvala tri dana, a onda naredila stanarima da ga prekreče, a onda je on bio gađan krečom, pa su onda „neki momci“ skidali taj kreč. I njih niko nije dirao, ali ove sa jajima jesu. Naravno, fašističkoj Srbiji smetaju oni koji imaju jaja.

Umesto toga, na naslovnoj strani je „nestala krv Jelene Marjanović“, zatim „detalji porođaja Sofije Milošević“, i to kako je Cakana smestila batine Vesni Rivas.

Jedino što smo o muralu saznali sa naslovnica tabloida je kako je Mladić gledao kako ga kreče! Da li sa suzicom u oku, to već ne piše.


ČETVRTAK, 11. novembar

Foto: Demokrate Srbije, izvor Danas

„Đilas mi je smestio silovanje“

Nije bilo naslovnica jer ništa ne radi na državni praznik. Pa ni državni mediji. Ali ću zato naglasiti jednu drugu temu koja se provlači cele nedelje.

Branislav Lečić cele nedelje napada Danijelu Štajnfeld, ali i ne samo nju. U nedelju će ludilo potpuno kulminirati, ali možda imamo i objašnjenje. Dakle, prema Lečiću, sve je to bila zavera Dragana Đilasa da njega izbaci iz politike i on je platio Brankici Stanković da uradi emisiju sa Danijelom kako bi ga diskreditovala. Dalje naslovna kaže „hejterskim potezima Đilas stvara napetost u društvu koja može da dovede do rata“. Ako vam do sada nije bilo jasno o čemu se ovde radi, verovatno sad jeste. Samo što se čini da zavera ne dolazi iz Đilasove kuhinje.


PETAK, 12. novembar

Foto: Danas

Elez cinkari Dijanu za ubistva

Sve naslovne strane, ponovo Dijana. Već treći put da je udarna tema. Treći put, u mesec dana. Ovaj put, licitira se da će dobiti doživotnu. Ali više nije bitno ni ko je cinkari, ni šta se licitira. Bitno da je Dijana na naslovnoj strani.

Nego, znate šta ima još? Ceca zvezda klana – glavni gost na zabavama Zemunaca i Legije. Na naslovnoj strani Kurira. I davali joj velike pozajmice da im bude alibi za ubistvo Đinđića. Još jedna nova-stara vest.


SUBOTA 13. novembar

Foto: Istinomer

Afera „Poverenik“

Bilo je toga na naslovnima i pre toga, ali subota daje sve informacije. Kako je Poverenik za informacije od javnog značaja poslao inspektore da provere prodavnicu vina u kojoj radi Danilo Vučić, kako su đilasovski mediji već imali spremne tekstove kako bi optuživali Danila za pranje para. Još jedna Afera sa velikim A. Koju su razotkrili mediji sa velikim M – Pink i Informer, naravno.

Nego, dok čitamo o Aferama koje to nisu, šta beše bilo sa onima koje to jesu? Ili da se bavimo temama koje zapravo jesu važne? Kao na primer to što je Srbija skupila novac za lečenje još jedne bebe, dok predsednik obećava milion evra NAŠEG novca fudbalerima?

Do sledeće nedelje…

Izvori: naslovne strane domaćih medija: naslovnestrane365 Instagram

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još