Preko 800 izvođača na ovogodišnjem Nišvilu

Uz svo poštovanje pandemijskih mera, Nišvil 2021 održaće se u periodu od šestog do petnaestog avgusta, na petnaest festivalskih lokacija, kako u okviru Niške tvrđave, tako i izvan njenih okvira. 

Što se tiče samog ulaska na festival on će biti dozvoljen za posetioce uz kovid sertifikat, dakle potvrdom da ste preležali kovid u prethodnih šest meseci, a nevakcinksani će moći da uđu na main stage uz PCR test ili antigenski test koje će biti moguće uraditi na licu mesta.

Program je podeljen u dva dela, od 6. do 12. avgusta program obuhvata pozorišne predstave i filmove, dok će od 12. avgusta do kraja festivala biti muzički program, po kome je festival i prepoznatljiv.

Ove godine, Nišvil će ugostiti više od 800 učesnika, a svakom od četiri glavna programska dana pripadaju po četiri umetnička i komercijalna hedlajnera. Palica za otvaranje festivala pripala je dugogodišnjem članu Rolling Stone-sa, Derilu Džounsu koji nastupa sa svojim triom Stone Riders.

Neki od mnogobrojnih učesnika koji će nastupati na ovogodišnjem Nišvilu su i Goran Bregović & Nišville Big Band, The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs, Igor Butman Band, Uroš Perić & Mambo Stars, Per „Bass Viking“ Mathinsen trio ft. Gary Husmband i Nguyen Le, Kanda, Kodža & Nebojša, i drugi. 

Ovogodišnja nagrada Nisville Grand Prix „Šaban Bajramović”, koja se dodeljuje za fuziju džeza sa svim drugim pravcima, biće uručena Goranu Bregoviću, i to pred nastup sa Big bendom, 14. avgusta. 

Između ostalog, džez festival daje priliku mladima da kroz radionice naprave početne korake u sviranju instrumenata koji se koriste u ovom muzičkom žanru, poput klavira, gitare, basa, bubnjeva, kao i limenih i duvačkih instrumenta, ali i u iskuse samu kompoziciju i aranžiranje kroz teorijska predavanja. Svi zainteresovani za ove radionice, imaju priliku da se do 30. jula prijave, uz par podataka (ime, prezime, mejl i broj telefona) na e-mail adresu workshop@nisville.com, a oni  uzrasta do 16 godina uz prijavu mogu naznačiti paralelno učešće u programu „Jazz for kids”.

Cover photo: Headliner.rs

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Protesti poljoprivrednika zbog cene suncokreta

Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika započeli su danas protestnu vožnju iz Stare Pazove, kako bi pokazali nezadovoljstvo otkupnom cenom suncokteta i cenama...

KBC Zemun će dozvoliti prisustvo oca na porođaju

Ginekološko-akušerska klinika KBC-a Zemun dozvoliće prisustvo oca na porođaju, najavio je upravnik GAK-a u KBC Zemun, ginekolog i akušer prim. dr Tomislav...

Deset TOP serija koje donosi avgust, p1

Igra prestola dobija prequel, a Stiv Karel glumi terapeuta kojeg drži u zatočeništvu serijski ubica. Ejmi Čarls sa BBC-a navodi šta ne...

Da li se broj femicida povećava?

Samo proteklog meseca u Srbiji je u porodično-partnerskom nasilju ubijeno čak sedam žena, a 18 ukupno od početka godine. To je broj...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još