Preko 800 izvođača na ovogodišnjem Nišvilu

Uz svo poštovanje pandemijskih mera, Nišvil 2021 održaće se u periodu od šestog do petnaestog avgusta, na petnaest festivalskih lokacija, kako u okviru Niške tvrđave, tako i izvan njenih okvira. 

Što se tiče samog ulaska na festival on će biti dozvoljen za posetioce uz kovid sertifikat, dakle potvrdom da ste preležali kovid u prethodnih šest meseci, a nevakcinksani će moći da uđu na main stage uz PCR test ili antigenski test koje će biti moguće uraditi na licu mesta.

Program je podeljen u dva dela, od 6. do 12. avgusta program obuhvata pozorišne predstave i filmove, dok će od 12. avgusta do kraja festivala biti muzički program, po kome je festival i prepoznatljiv.

Ove godine, Nišvil će ugostiti više od 800 učesnika, a svakom od četiri glavna programska dana pripadaju po četiri umetnička i komercijalna hedlajnera. Palica za otvaranje festivala pripala je dugogodišnjem članu Rolling Stone-sa, Derilu Džounsu koji nastupa sa svojim triom Stone Riders.

Neki od mnogobrojnih učesnika koji će nastupati na ovogodišnjem Nišvilu su i Goran Bregović & Nišville Big Band, The Horny Funk Brothers ft. Hubert Tubbs, Igor Butman Band, Uroš Perić & Mambo Stars, Per „Bass Viking“ Mathinsen trio ft. Gary Husmband i Nguyen Le, Kanda, Kodža & Nebojša, i drugi. 

Ovogodišnja nagrada Nisville Grand Prix „Šaban Bajramović”, koja se dodeljuje za fuziju džeza sa svim drugim pravcima, biće uručena Goranu Bregoviću, i to pred nastup sa Big bendom, 14. avgusta. 

Između ostalog, džez festival daje priliku mladima da kroz radionice naprave početne korake u sviranju instrumenata koji se koriste u ovom muzičkom žanru, poput klavira, gitare, basa, bubnjeva, kao i limenih i duvačkih instrumenta, ali i u iskuse samu kompoziciju i aranžiranje kroz teorijska predavanja. Svi zainteresovani za ove radionice, imaju priliku da se do 30. jula prijave, uz par podataka (ime, prezime, mejl i broj telefona) na e-mail adresu workshop@nisville.com, a oni  uzrasta do 16 godina uz prijavu mogu naznačiti paralelno učešće u programu „Jazz for kids”.

Cover photo: Headliner.rs

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još