Poslednji pozdrav Daft Punk-a

Daft Punk, elektronski duo iz Pariza koji je zauvek promenio lice dens muzike, 22. februara je na svom YouTube kanalu putem osmominutnog video-klipa pod nazivom Epilogue objavio da se, nakon dvadeset osam godina postojanja, njegovi članovi razilaze.

Daft Punk je dvojac zaslužan za najveće dens i pop hitove u proteklih trideset godina. Nastao 1993. godine, ovaj duo je već kroz par godina imao globalne hit singlove kakvi su bili Da Funk i Around the World. Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo koji su sačinjavali duo bili su prepoznatljivi po svojoj vanzemaljskoj estetici, otelotvorenoj u prepoznatljivim maskama koje su nosili, kao i po zvucima futurističkog diska. Sa dve kacige, četiri studijska albuma i šest Gremi nagrada, njihov uticaj na popularnu kulturu je neosporiv. Daft Punk je inspirisao elektro-pop kakav danas stvaraju Robyn i Janelle Monae, a njihove pesme semplovane su u hitovima muzičkih zvezda kao što su Kanye West, Janet Jackson i Jazmine Sullivan.

Raspad Daft Punk-a podjednako je tajnovit i elegantan kao i njihova celokupna karijera. Bez da pruže konkretne razloge o rastanku, raspad su ozvaničili putem video klipa u kom se dva robota sreću u pustinji, nakon čega jedan od njih eksplodira, ukazujući na nepovratni kraj muzičkog dvojca. Dok se u pozadini čuje njihova pesma Touch, u klipu se, nakon videa, pojavljuje statična animacija koja prikazuje dve ruke – srebrnu i zlatnu sklopljene u trougao nad godinama koje označavaju datume početka i kraja postojanja Daft Punk-a – 1993-2021. Nakon animacije nastavlja se video u kom jedan od robota odlazi u zalazak Sunca, dok se iznova ponavlja tekst: ‘’Hold on, if love is the answer, you’re home’’.

Top 10 pesama za oplakivanje raspada Daft Punk-a:

  1. Digital Love
  2. Around the World
  3. Voyager
  4. Face to Face
  5. Veridis Quo
  6. Instant Crush (feat. Julian Casabancas)
  7. Something About Us
  8. Giorgio by Moroder
  9. Beyond
  10. One More Time

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još