POSAO: Tražimo VIDEOGRAFE_KINJE – pridruži se Zoomer timu!

Pozicija: Videograf
Radno vreme: Pola radnog vremena
Period angažmana: 3 meseca plaćenog probnog rada, nakon toga mogućnost stalnog zaposlenja
Očekivani početak angažmana: 15. maj 2024.
Rok za prijavu: 10. maj 2024.

Ukoliko: razumeš moderne video formate i formate za društvene mreže, znaš da kreiraš video sadržaj za YouTube/TikTok/Instagram, voliš da se igraš u različitim programima i mobilnim aplikacijama, umeš da koristiš kameru i opremu za snimanje zvuka i montiraš video sadržaje i želiš da učiš i usavršavaš se u ovim oblastima – OVO JE KONKURS ZA TEBE!

PRETHODNO RADNO ISKUSTVO NIJE NEOPHODNO.


O ZOOMERU

ZOOMER.RS je vodeći omladinski portal u Srbiji specijalizovan za kreiranje sadržaja u digitalnoj sferi koji se čita, gleda i sluša. Nastao kao odgovor na deficit kvalitetnih medijskih sadržaja namenjenih mladima, a posebno iz domena aktivizma, ljudskih prava, ravnopravnosti, medijske i političke pismenosti, kulture i pop kulture – Zoomer se vremenom razvio u platformu na kojoj mladi imaju priliku da svakodnevno plasiraju sopstvene sadržaje, uče i razvijaju se u oblasti novinarstva i kreiranja kredibilnog sadržaja kroz različite medijske formate. Pored čitanosti i kontinuiranog rasta na društvenim mrežama, naš rad je do sada nagrađen i važnim nagradama, među kojima su nagrada British Council-a i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a jedno od naših istraživanja je na engleskom jeziku objavila i istraživačka mreža BIRN. Zoomer.rs funkcioniše u okviru E8 zajednice koju čini Centar E8 i omladinsko društveno-angažovano pozorište Reflektor Teatar.


POZICIJA

Tim Zoomera čini izvršni urednik, videograf i core redakcija koju čine mlade novinarke obučene kroz program Zoomer medijske laboratorije. Širi tim čini veliki broj mladih u našem alumni programu, koji su prošli kroz različite naše obuke i radionice, tim mladih koji pohađa program Zoomer digitalne laboratorije i tim autora i autorki koji imaju sopstvene autorske serijale.

Zaduženja i zadaci u timu planiraju se na nedeljnom i dnevnom nivou, u skladu sa aktuelnim društvenim dešavanjima. Obim posla može da varira: neki periodi su intezivniji od drugih, a rad u medijima podrazumeva dinamično okruženje i fleksibilnost za reagovanje u promenjenim ili vanrednim okolnostima. Ukupno radno vreme je 20 sati nedeljno, ali to vreme nije fiksno već se usklađuje prema aktivnostima. Angažman podrazumeva rad u redakciji i rad od kuće (po dogovorenoj dinamici), redakcijske sastanke (onlajn i uživo), kao i prisustvo obukama i drugim aktivnostima Zoomera.


ŠTA ĆEŠ RADITI U ZOOMER REDAKCIJI

– Radićeš sa redakcijom na osmišljavanju i kreiranju zanimljivih tema i formata za društvene mreže
– Bavićeš se snimanjem i montažom audio i video sadržaja u dužim i kraćim formatima, kako u Zoomerovom studiju, tako i na terenu
– Bavićeš se kreiranjem prilagođenog video sadržaja za društvene mreže, prvenstveno YouTube, TikTOk i IG Reels
– Redovno ćeš prisustvovati sastancima i treninzima za tim
– Svakodnevno ćeš izveštavati o aktivnostima

Gore su linkovani primeri, ali to je npr, nešto ovako:


ŠTA TREBA DA DONESEŠ SA SOBOM U TIM

– Elementarno poznavanje Zoomerovog programa i formata
– Osnovno poznavanje rada u jednom ili više programa za montažu i mobilnim aplikacijama
– Osnovno poznavanje rada u video i audio produkciji
– Sposobnost samostalnog korišćenja kamera i opreme za snimanje zvuka
– Kreativnost u kreiranju video sadržaja i sadržaja za društvene mreže
– Odgovornost pri izvršavanju zadataka i praćenja rokova, organizovanost i snalažljivost
– Posvećenost radu i spremnost za učenje i usavršavanje


PRIJAVA

Ukoliko ti ovo deluje zanimljivo i želiš da budeš deo Zoomer tima, ohrabrujemo te da pošalješ PRIJAVU najkasnije do 10. maja u ponoć, slanjem svoje biografije (CV ili narativna biografija) i motivacionog pisma na e-mail adresu zoomer@e8.org.rs sa naznakom PRIJAVA ZA POSAO u naslovu mejla.

Biografija treba da sadrži osnovne informacije o tebi, ali sa posebnim akcentom na kompjuterske programe u kojima znaš da radiš, kao i mobilne aplikacije koje znaš da koristiš. Oceni svoje veštine za svaki program i aplikaciju (pri čemu je 2 – dovoljno, a 5 – odlično) i objasni nam svoje prethodno iskustvo u montaži i snimanju i kreiranju sadržaja. Slobodno u biografiji ili u prijavnom mejlu linkuj svoje ranije radove i sve što smatraš da je važno da vidimo.

Molimo te da, pored biografije, obratiš pažnju i na motivaciono pismo jer nam je važno da razumemo tvoje motive i želju za rad u Zoomeru, što može biti presudno u procesu selekcije.

Prijavu je jedino moguće popuniti i poslati putem mejla zoomer@e8.org.rs
Druge vrste prijave neće biti uzete u razmatranje.

Dodatna pitanja, ukoliko ih imaš, možeš da nam uputiš pismenim putem na istu adresu: zoomer@e8.org.rs

O rezultatima konkursa obavestićemo kandidate i kandidatkinje koji uđu u uži izbor.
Oni će biti pozvani na razgovor i upućeni u dalje procedure ovog konkursa.

Hvala i SREĆNO!

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još