Pogled na 2022: film godine

Ne znamo da li zato što je najsvežije, ili je nešto drugo u pitanju – ali vidimo da listu u najvećoj meri čine tek izašli filmovi.


Top Gun: Maverick

Čoveče prošlo je 35 godina… retki su nastavci koji nakon toliko vremena uspeju da se makar približe originalu, a ovaj je to uspeo. I nadmašio, jer efekti su mnogo napredovali, Tom Kruz je mnogo napredovao, a priča je u suštini ista. Original, samo na stereoidima.
Još je ređa situacija da se i kritičari i publika slože, pa da čitamo i pozitivne kritike na film koji puni bioskopske kase. A Top Gun od maja sve vreme drži prvo mesto u tome – već su zaradili oko milijardu i po dolara, što je za polovinu više od sledeća dva filma na listi – Parka iz doba Jure i Doktora Strejndža.

E da, i soundtrack kida.


Guillermo del Toro’s Pinocchio

Pinokio koji igra za Musolinija?
Ako vam je dosta klasičnih Dizni interpretacija poznatih bajki i želite nešto mračnije i uzbudljive (a zapravo sličnije originalima koji, prečesto, nisu uopšte lepo ušminkane hepi end balade kao crtaći) – onda treba pogledati novu interpretaciju Pinokija.
Upozorenje, lepo piše u naslovu: Pinokio Giljerma Del Tora. A njega ili volite, ili ne volite. Ako nećete Pinokia u obliku sličnom „Panovom lavirintu“ ili „Obliku vode“ – preskočite ipak.


I Wanna Dance with Somebody

Svaka godina ima svoj veliki, moćan, biografski film – a ove godine to je biografija Vitni Hjuston, deset godina nakon njene smrti. Ove godine je izašlo više, mahom dokumentarnih, ostvarenja o životu pevačice i borbama protiv bolesti zavisnosti – ali najveću pažnju privuklo je ovo, reklo bi se glamurozno ostvarenje. Ako ste voleli film o Frediju Merkjuriju, verovatno ćete voleti i ovaj film jer je scenarista isti – ali ako vidite mnogo rupa u „Boemskoj rapsodiji“ i smatrate da je kompletan narativ pogrešno postavljen (iako je ispunio sve predispozicije za skupi blokbaster) – onda ne znamo šta da vam kažemo.


The Whale

Znate ono kad ne morate ni da pogledate film, a već znate da su velike šanse da bude pretendent za Oskara? E, to je otprilike sad slučaj. U glavnoj ulozi povratnik Brendon Frejzer, režija Aranofski, a glavni lik – predavač engleskog jezika koji je toliko debeo da jedva ustaje sa stolice. Potpuno vam je jasno da će biti mnogo transformacija, što svi obožavamo, a Oskar posebno.


Avatar: The Way of Water

Čekali smo 13 godina i dobili ne samo nastavak, nego i franšizu. Nakon ovog, čekaju nas još tri dela i mnogo novih priča sa planete Pandora. Kameron kaže da možemo da očekujemo ono što smo već videli – kome se sviđa prvi deo voleće i nastavke, a oni kojima se ne dopada – sigurno neće uživati ni u nastavcima. Kako su po izlasku iz bioskopskih sala svima oči pune suza – izgleda da je Kameron ponovo pogodio.

Naslovna fotografija: Top Gun: Maverick, trailer, youtube printscreen

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još