Otvoren konkurs za osmu Školu digitalnog novinarstva

Konkurs za osmu Školu digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije otvoren je do 12. februara u ponoć. Škola će početi 25. marta i trajaće do 28. maja 2023. godine.

Za Školu digitalnog novinarstva (ŠDN) mogu se prijaviti zaposleni i nezaposleni novinari i novinarke, kao i studenti i studentkinje novinarstva, koji imaju od 20 do 35 godina.

Polaznici i polaznice će kroz ŠDN steći uvid u najnovije trendove u medijima i digitalnom okruženju, kao i nova znanja i veštine za slobodno i profesionalno bavljenje novinarstvom.

Kroz program, koji će biti fokusiran na četiri modula – digitalno, istraživačko i analitičko novinarstvo, kao i medijska etika – novu generaciju ŠDN vodiće vođa tima za digitalne medije u IREX-u Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik Cenzolovke Perica Gunjić, novinarka i bivša urednica na Radiju B92, u NIN-u i RTS-u Antonela Riha i novinarka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skrozza, kao i mnogi drugi poznati novinari i novinarke.

Najveći deo aktivnosti Škole organizovano je onlajn, u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a biće održane i tri vikend-radionice u Beogradu.

Slavko Ćuruvija fondacija snosiće troškove edukacije, puta, hrane i smeštaja za sve polaznike i polaznice.

Prilikom selekcije, prednost će imati novinari i novinarke lokalnih medija.

Detaljne informacije o Školi digitalnog novinarstva, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Mimi Mercedez je postala „Simp“!

Period iza nas pokazao je zašto je Mimi Mercedez kraljica rep muzike na Balkanu, a to je zapravo samo uvod u ono što tek...

Obrenovčani ne žele više život na Divljem zapadu

Strah, pucnjave, napadi i džeparenje - ovako izgleda život u Obrenovcu. Uz sve to - u mraku jer jedan ne mali deo...

Make Vojvodina Emo Again

Festival „Make Vojvodina Emo Again" održaće se po drugi put 4. februara u Omladinskom centru CK13. Na svirci će kao domaćini nastupiti...

Preslušali smo sve domaće pesme za Evroviziju – da vi ne biste morali

Na RTS-u ništa novo. Kao što smo očekivali kada smo pročitali listu izvođača, nakon proslogodišnjeg vrlo uspešnog izlaženja iz zone konfora, kada...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još