Nove pretnje Peru Jovoviću, Tužilaštvo i dalje kulira

Kada su u pitanju pretnje kritičkim novinarima, Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal evidentno ima politiku – ćuti i čekaj da prođe. Nešto slično REM-u. Ili je to bar slučaj kada su u pitanju pretnje koje se upućuju novinaru Nove.rs Peru Jovoviću.

Naime, kako je Jovović rekao za Cenzolovku, pretnje već dve godine prijavljuje Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ali nijedna od njih do sada nije rasvetljena.

Zvala me je jedna žena iz tužilaštva i tražila izjavu. Rekla je da se radi na prethodnim slučajevima – što znači da i dalje nema pomaka u onima iz 2021. godine„, rekao je Jovović za Cenzolovku nakon poslednje pretnje smrću koju je dobio na Tviteru.

A najnovija pretnja glasi: „Treba ti staviti pištolj na čelo i opaliti metak bez trunke savesti”, i uputila ju je na Tviteru osoba koja se predstavlja kao @goran63030358. Ista osoba je kasnije dodala da sve pripadnike LGBT populacije „treba poubijati javno”, što predstavlja poziv na linč čitave manjinske zajednice u Srbiji.

Ovo je još jedna u nizu kontinuiranih pretnji koje Jovović dobija putem društvenih mreža, a neke od najstrašnijih, koje još uvek nisu procesuirane, dobio je nakon posete Prištini, kada su deljene njegove fotografije sa fotošopovanim mesarskim nožem u predelu glave.

Kako podseća Insajder, za praznike su mu stigle poruke kojima mu se preti „guranjem očiju u grkljan“, „ubacivanjem kostiju njegove babe u veš-mašinu“ i „pravljenjem palačinki od njegove lobanje“.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i kredibilna novinarska udruženja osudila su pretnje koje je novinar dobio preko Tvitera i zahtevaju da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrene postupak protiv ove i svih osoba koje su mu pretile prethodnih godina.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još