Nešto drugačije: Slovenija na Evroviziju šalje rokere u mističnom hotelu

Dok čekamo domaći selekcioni festival „Pesma za Evroviziju“, na kojoj rok ove godine i nije previše zastupljen – Slovenci su odlučili da se upravo sa jednom rok pesmom predstave na ovogodišnjoj Evroviziji.

Atraktivan slovenački rok sastav Joker Out, koji je svojim muzičkim izdanjima i koncertima sve više prisutan i u regionu, predstavlja novi singl „Carpe Diem“ kojim će predstavljati svoju državu na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Liverpulu!

Ova plesna himna označava poziv za sve koji znaju da je život više od onoga što se vidi, ona je odraz ličnih utisaka članova benda nakon mnogobrojnih svirki i apsolutnog uživanja u životu. Poruka je jednostavna – šta god ti život pruži, muzika i ples su uvek pravi odgovor! Pesmu prati i muzički video čija radnja je smeštena u mistični hotel u kom se naizgled običan i dosadan svet stapa sa ludim i magičnim. Da li si dovoljno hrabar da se prepustiš magiji?

Singl „Carpe Diem“ nastao je krajem prošle godine u studiju u Hamburgu, gde se bend, zajedno sa ekipom koju su činili producenti Žarko Pak i Todd Burke, doslovno zatvorio na 10 dana kako bi ga snimili. „Izlazili smo na nekoliko dana, nismo imali vremena ni za obilazak grada“, izjavili su članovi sastava Bojan CvjetićaninKris GuštinJan PetehJure Maček i Nace Jordan koji su, naravno, ipak stigli da obiđu spomenik grupe The Beatles, koja je započela svoju svetsku karijeru upravo tamo.

Interesantan spot snimljen je krajem januara ove godine, a u stvaranju je učestvovala ekipa od čak 50 članova i isto toliko statista. Magični prizori snimljeni su u jednom napuštenom hotelu izvan Ljubljane, kao i u hotelu u samoj prestonici, a sve pod rediteljskom palicom talentovanog Marka Pirca i Bonina Englara.

„Atmosfera na setu bila je toliko energična i luda da smo u potpunosti zaboravili da snimamo muzički video. Nije bilo potrebe za glumom jer smo zaista uživali“, rekli su Džokeri koje sada čekaju pripreme za veliki nastup na Evroviziji.

Slovenija će svoju kartu za finale potražiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. maja.

Foto: universalmusic.rs / Katja Kodba

Naslovna fotografija: universalmusic.rs / Matic Kutin_

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još