Marta Buzurović: Svaka devojka mora da voli i poštuje sebe

Kada se pojavila na našoj Jutjub sceni sa svojom drugaricom Milenom i osnovala kanal Uvrnuti Šotovi, Marta Buzurović nam je donela nešto novo. Kreativno. Nešto što će mnogim mladim devojkama pomoći u životu i odrastanju. Svojim zanimljivim videima i savetima koje daje tinejdžerkama, Marta uči devojke kako da se suoče sa važnim stvarima koje ih čekaju u odrastanju, ljubavi, prijateljstvu. Za sebe kaže da joj je neostvarena želja gluma i da želi da se posveti svojoj ljubavi: pisanju. Ona uči mlade kako da uvek budu pozitivni, produktivni i da prate svoje snove.

  • Kada su se Uvrnuti Šotovi pojavili na našoj Jutjub sceni, izazvali su oduševljenje mladih devojaka. Šta je ono čime ste ti i Milena uspele da “kupite” publiku?

Mislim da smo publiku kupile isto kao što smo kupile jedna drugu i da je iskrenost u svemu tome odnela glavnu ulogu. Kada smo krenule da snimamo, pred nama je bio veliki i ozbiljan zadatak, a to je da pomognemo mladim ljudima koji imaju raznovrsne vrste problema, a ne znaju koga da pitaju za rešenje. Svesne smo bile da moramo da dobijemo njihovo poverenje, a jedini način je bio da budemo sasvim iskrene i započnemo neke teme o kojima niko drugi nije pričao.

  • U svojim videima ste obrađivale mnoge teme koje su važne za devojke koje odrastaju. Koliko je važno što postoji mesto na kom tinejdžerke mogu da saznaju sve što ih zanima i pričaju o svojim problemima?

Jako je važno da postoji mesto gde mogu da dobiju tačne i proverene informacije, jer u eri društvenih mreža ima mnogo pogrešnih saveta i navodnih rešenja problema. Tako smo i došle na ideju da pokrenemo Ask videe, a kasnije i ASK M&M platformu gde mogu da potraže odgovore i pomoć za sve što ih muči. Smatram da je veliki deo našeg uspeha to što nam često stižu poruke gde nam se mladi ljudi zahvaljuju za savet koji su dobili pre nekoliko meseci jer ih je izveo na pravi put.

  • Da li misliš da je neki video bio potpuni “fejl” a koji je tvoj najdraži?

Svaki video je pravljen sa ogromnom dozom ljubavi i za mene ne postoji nijedan koji je loš. Proces stvaranja je bio uvek zanimljiv jer se prvo smišlja tema, scenario, skečevi, pa se snima, montira… Tu nam je naravno od velike pomoći bio naš pre svega drug i snimatelj Marko koji je stvarao svoju magiju iza kamere. Ipak, moji najdraži videi su uvek bili vezani za tipove devojaka, momaka ili veza. To je uvek bilo beskrajno zabavno snimati i gledati.

  • Šta misliš da je najveći problem današnjih tinejdžera? Koliko se njihov svet danas razlikuje od onog u kom si ti odrastala?

Najveći problem je definitivno to što mnogo brzo žele da odrastu. Podrazumeva se da to nije njihova krivica, već činjenica da žive u vremenu u kome je sve ubrzano, dostupno i puno loših ideala i vrednosti koje zapravo ništa ne vrede. Sve što čuju, vide ili saznaju je često pogrešno ili lose utiče na njihovu svest, pa tako loše sagledavaju šta je prava ljubav, lepota, prijateljstvo, seks ili međuljudski odnosi. Moje detinjstvo je bilo bezbrižno i sigurno jer mi je bilo dopušteno da budem dete sa naivnim pogledom na svet sve dok nisam morala da odrastem, a ta naivnost je nešto čega se danas u odrastanju deca stide.

  • Ti si i voditeljka i novinarka IDJ Top List. Šta je ono što si naučila radeći ovaj posao?

IDJ mi je pre svega doneo profesionalno iskustvo koje pre toga nisam imala, kao i šansu da se bavim voditeljskim poslom što mi je donekle oduvek bila želja. Pored toga, upoznala sam neke predivne ljude sa kojima radim i od kojih sam zaista dosta naučila. To je televizija sa sjajnom energijom, odličnim timom i tamo se stvarno osećam kao kod kuće.

  • Kada govorimo o tvojim planovima za budućnost, šta je ono u čemu želiš da se oprobaš, a možda do sada nisi imala priliku?

Definitivno bih volela da imam svoju veću autorsku emisiju gde bih sa gostima pričala o muško-ženskim odnosima. Mislim da bi publici bilo jako zanimljivo da čuju kako su izgledali prvi poljupci, raskidi ili simpatije poznatih. Pored toga, gluma je definitivno i dalje jedna od mojih najvećih neostvarenih želja kao i pisanje kome nikako da se vratim i posvetim od svakodnevnih obaveza.

  • Za tebe kažu da uvek zračiš pozitivnom energijom. Da li ti je to polazilo za rukom i protekle godine i koliko se tvoj život promenio usled pandemije?

Stvari se jesu dosta promenile, ali sam se trudila da iz cele situacije izvučem nešto pozivitno pa sam tako pročitala dosta knnjiga, odgledala neke zaboravljene filmove, isprobala million novih recepata… Desilo mi se dosta promena, neke su bile jako bolne i moram da priznam da se i dalje oporavljam jer mi se život promenio u korenu s obzirom da sam izgubila neke drage ljude. Vreme sam provodila sa porodicom i mojim bliskim ljudima, a oni su ujedno razlog za moju pozitivnu energiju jer su puni ljubavi i podrške.

  • Jedan savet koji bi dala svakoj mladoj devojci?

Svaka mlada devojka mora da zna, prigrli, voli i poštuje samu sebe i svoje vrednosti. Isto tako, veoma je bitno da znamo i negativne strane naše ličnosti i da se trudimo da ih ispravljamo. Najbitnije je da znate ko ste i šta ste i da nikada ne posumnjate u svoje kvalitete.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još